Wat is geluk?

Dit jaar wordt in het kader van de maand van de geschiedenis voor de tweede maal / voor het tweede jaar een columnwedstrijd uitgeschreven door Dagblad De Limburger en Centre Céramique in Maastricht. Het thema is dit jaar ‘Geluk’.

Veranker je beschouwingen over persoonlijk geluk, het geluk van uw stad of provincie in een column van maximaal 500 woorden. Te denken valt aan de allerlei aspecten als: Wat is geluk? Waarin is geluk te vinden? In welvaart, gelijkheid, vrijheid? In huiselijkheid, in gezondheid, in de natuur? In vriendschap of liefde? In het (geloof) in het hiernamaals of juist in het hier en nu? Spelen je eigen stad of provincie daarbij een rol? Bijvoorbeeld: domweg gelukkig in Limburg? En: zijn je stad of je provincie zelf gelukkig te noemen?
Je kunt je inzending tot 16 oktober 2017 sturen naar: brigitte.hackeng@maastricht.nl. Graag op een aparte pagina van je inzending je naam en contactgegevens vermelden.

De jury zal dit jaar bestaan uit onder andere voorzitter dr. Pieter Caljé (historicus aan de Universiteit Maastricht), dr. Ad van Itserson (columnist De Limburger) en Marianne Lubrecht (conservator Culturele Biografie). Aan de drie prijswinnaars wordt door gouverneur Bovens een boekenbon van respectievelijk 150, 100 en 50 euro uitgereikt op zondagmiddag 29 oktober 2017. Bovendien worden de drie beste columns op maandag 30 oktober gepubliceerd in Dagblad de Limburger.