Nog enkele plaatsen beschikbaar bij cursussen Schrijfschool

Voor de cursussen 'Verhalen schrijven' en 'Column/blog schrijven'  zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. Beide cursussen starten op 3 oktober en worden respectievelijk door Petra Quaedvlieg en Emile Hollman gegeven.

Verhalen schrijven - Docente Petra Quaedvlieg
Een verhaal kan uit 300 woorden bestaan of uit 500 pagina’s. Kan fictie zijn of non-fictie. Lang of kort, waarheid of verdichting -in alle gevallen moet een verhaal de lezer nieuwsgierig maken: wat is hier aan de hand? Hoe gaat dit verder ?Wil je een verhaal schrijven over een gebeurtenis, een familie, een reis, een bijzonder persoon? Of zet je het liefst je verbeelding aan het werk en wil je juist een verhaal verzinnen?

Petra Quaedvlieg gaat samen met jou aan de slag. In het eerste deel van de cursus komen schrijftechnieken aan bod en krijg je praktische schrijfopdrachten. Ook kijk je samen naar voorbeelden van bekende fictie- en non –fictie schrijvers. Tijdens het tweede deel van de cursus schrijf je je eigen verhaal.

Column / blogschrijven - Docent Emile Hollman
Ieder zichzelf respecterend medium heeft ze in de gelederen: columnisten. Met hun beste woorden becommentariëren ze de actualiteit of schrijven ze een mooi portretje van een gebeurtenis uit het leven van alledag. Bloggers doen dat niet anders op hun eigen site. In 10 bijeenkomsten zet columnist/journalist/schrijver Emile Hollman de kunst van het column/blog schrijven uiteen. Je kijkt samen naar werk van bekende en minder bekende columnisten en Emile zal uit de school klappen over zijn eigen praktijk. Verder is het schrijven geblazen in deze cursus: schrappen en schaven tot alle woorden strak in het gelid staan! Wie durft Sylvia Witteman naar de kroon te steken?

Aanmelden via de site van Kumulus