Nieuwe indeling Romans: Literatuur, Hoogspanning en Ontspanning

"Waar staan de spannende boeken?" of "Waar staat de literatuur?"
Dit zijn vragen die ons vaak worden gesteld. 
Om het u wat makkelijker te maken,  gooien we vanaf 12 juni het roer om.
We delen onze collecties (in het souterrain) in op Literatuur, Hoogspanning en Ontspanning.
Van elk thema zijn er kasten waarin de TIPS staan (voorheen de Top10 boeken); dit zijn de meest actuele en bestgeleende boeken.
Vervolgens vindt u de andere boeken uit de betreffende collectie op alfabetisch volgorde op de achternaam van de schrijver.
Ook onze digitale catalogus is volgens hetzelfde principe ingedeeld; u wordt, als u hierin een titel opzoekt, naar de juiste plek in de kast verwezen.
Met deze nieuwe indeling vindt u sneller en eenvoudiger het boek waar u naar op zoek bent.
Ook de Engelstalige boeken staan voortaan bij de ander vreemde talen.
Overige collecties zoals: het taalpunt, informatieve tips, sprinters, de groot letterboeken en net binnen staan ook nog steeds op deze afdeling.  
Zoeken én vinden was nog nooit zo simpel!

 

CATEGORIEËN

 

HOOGSPANNING
Dit is de collectie die het meest geleend wordt: hier staan de thrillers, detectives, erotiek, horror en fantasy, westerns en boeken over spionage, oorlog en avontuur. Denk aan auteurs als David Baldacci, Harlan Coben, Stephen King, Nicci French, Saskia Noort en Esther Verhoef.

 

LITERATUUR

De collectie voor verdieping, bezinning en nuance. De boeken met blanco etiketten zijn grotendeels de literaire romans, verder ook de psychologische verhalen en boeken die gaan over sociaal-maatschappelijke thema’s. U vindt hier de boeken van Tommy Wieringa, Herman Koch en Arnon Grunberg, John Irving, Elena Ferrante en Hanya Yanagihara.


ONTSPANNING

Hier vindt u de verhalen om bij weg te dromen; de nieuwste romantische boeken, humor en sport, dokters- en familieromans, de chicklits en bouquet-reeks. Populaire auteurs zijn: Santa Montefiore, Nora Roberts, José Vriens, Sandra Berg, Jill Mansell en de klassiekers van Mien van ’t Sant en Gerda van Wageningen. De grootletterboeken staan dicht in de buurt bij deze collectie; in de wandkasten.

 

 

ENGLISH

Deze collectie is veranderd van plaats en staat voortaan dichter bij de boeken in overige vreemde talen: Duits, Frans, Italiaans en Spaans. De boeken van Danielle Steel en James Patterson, Mary Higgins Clark en Colm Tóibín vindt u hierin de originele taal.