21.01 SPHINX FLITS | WAT HEBBEN WE AAN EUROPA? m.m.v. Europe Direct Maastricht

Dinsdag 21 januari organiseert Sphinx in samenwerking met Europe Direct Maastricht een openbaar flitsdebat over Europa. Met Carla Joosten, EU correspondent van Elsevier, en Jo Ritzen, oud-minister en net-niet Europa lijsttrekker voor de PvdA. Onder leiding van Simone van Trier. Van 17:00 tot 18:00 uur in Boekhandel Polare.

Wat hebben we als burger aan Europa? Hebben we van Europa iets te verwachten? En wat dan? Aan het begin van het jaar van de verkiezingen – voor de gemeenteraad en het Europees parlement – kruisen een Eurofiel en een Euroscepticus de degens.

Jo Ritzen is vervent bestrijder van ‘Eurosie’: “Europa is vol beloften, als we er werk van maken.” Carla Joosten maakt de onderliggende mechanismen van de macht op Europees niveau inzichtelijk: kritisch en soms sceptisch.

SPHINX FLITS is een programmaserie in samenwerking met RTV Maastricht en boekhandel Polare, en met ondersteuning van de Stichting Elisabeth Strouven. Tijdens de bijeenkomsten wordt er gesproken over een actueel thema dat de stad direct raakt. Over, voor en met betrokken inwoners van Maastricht.

Sphinx is er voor debat, verbeelding & verbinding. Dè plaats in Maastricht waar burgers uit alle hoeken van stad en omstreken met elkaar en deskundigen van gedachten wisselen, luisteren, debatteren en werken aan kwesties die ertoe doen, op manieren die verschil maken. Ga voor meer informatie naar www.sphinxmaastricht.nl.

Europe Direct Maastricht is er voor alle informatie en vragen over de EU instellingen voor iedere burger, samen met zo’n 500 informatiepunten in de EU.  Tevens organiseert het onafhankelijke activiteiten over en van de EU. Ga voor meer informatie naar www.europedirect.nl.

Toegang: gratis
Inschrijven is niet nodig
Datum/tijd: 21.01 tussen 17 en 18 uur.