POËZIEPARCOURS

Onder het motto ‘een wandeling door Maastricht, van gedicht tot gedicht’ kunt u 5 weken lang een Poëzieparcours volgen langs Centre Céramique, een aantal boekhandels, antiquariaten en winkels.
Als opmaat naar de Gedichtendag en Poëzieweek (30 jan-5 feb) laten de boekhandelaren, als kenners bij uitstek, voor de achtste keer een bekend gedicht in de etalage zien.
In aansluiting bij het landelijk thema heeft de selectie 'Verwondering' als onderwerp.
Alles begint met verwondering: de eerste woordjes, grote liefde, de ontdekking van het nog ongekende.
Wie zich openstelt en onbevangen naar de wereld kijkt, verbaast zich: er is veel wonderlijks te zien, er is veel verrassends te beleven.
Daarover gaat de poëzie in deze route.

Poëzie heeft de kracht om je onverwacht de verfrissende andere kant van dingen te laten zien! Van de wandeling wordt via de deelnemers vanaf 2 januari een boekenlegger verspreid.
Het startpunt is bij voorkeur Centre Céramique, hier kan de wandelaar de gratis boekenlegger bij de klantenservice ophalen.
Deelnemers: Centre Céramique, Annex Coffeelovers, De Verwondering, Librairie Stille, Ruyters & De Koning Wijn & Antiek in Wiek, Galerie Amarna, De Bijenkorf, Historische Drukkerij, De Boekenwurm, Thiessen Wijnverkoopers, Marres, Polare, Lampada, De Tribune, Galerie Dis en de Universiteitsbibliotheek.
Organisatie: Maastricht Boekenstad. Meer info