IECH BIN KWAKKER / Maastrichtse vertaling prentenboek Max Velthuijs

Vrijdag 21 juni wordt in Centre Céramique de eerste ‘Iech bin Kwakker’ gepresenteerd, een vertaling van het prentenboek ’Kikker is Kikker’ van Max Velthuijs. De Maastrichtse vertaling van het boek wordt uitgegeven ter ere van de opening van de tentoonstelling ‘Kikker is hier! een familietentoonstelling over het werk van Max Velthuijs’ die te zien is tot 17 oktober 2013.

Tienduizenden Nederlandse kinderen groeiden op met Max Velthuijs’ Kikker. Inmiddels is Kikker niet alleen in Nederland een beroemd en iconisch figuur. De prentenboeken van Velthuijs worden wereldwijd in 57 landen met groot succes verkocht - tot in China aan toe. Speciaal voor deze tentoonstelling verschijnt het eerste Maastrichtse Kikkerboek: Iech bin Kwakker.

Kikker is populair door de typische tekenstijl van Velthuijs, maar ook door zijn eenvoudige, herkenbare verhalen over de blije maar beetje naïeve kikker en zijn vriendjes. In ‘Iech bin Kwakker’/’ Kikker is Kikker’ zien we Kikker worstelen met zichzelf: hij kan niet vliegen zoals zijn vriendin Eend, niet lezen zoals Haas, en geen ‘vlaoje’ bakken, zoals ‘Kuusjke’.

Maar natuurlijk heeft het boek, zoals alle Kikkerboeken, een heel gelukkig einde! Bovendien is ‘Kikker is Kikker’ in 1997 bekroond met de Gouden Penseel, één van de vele prijzen die Velthuijs in zijn leven mocht ontvangen. In 2004 werd zijn gehele oeuvre bekroond met de Hans Christian Andersen prijs.

De Maastrichtse uitgave ‘Iech bin Kwakker’ is een samenwerkingsproject van uitgeverij Leopold, Centre Céramique en Veldeke Krink Mestreech. Het boek zal na 21 juni voor € 12,95 worden verkocht in Centre Céramique, De Boekenwurm en Selexyz.

Grote Glamoureuze Kikkergala 
De eerste ‘Iech bin Kwakker’ wordt gepresenteerd tijdens het Grote Glamoureuze Kikkergala, een spetterende opening voor peuters en kleuters van de tentoonstelling, vrijdag 21 juni om 16.00u. Alle peuters en kleuters uit Maastricht zijn welkom met hun (groot)ouders! De opening is gratis, maar u moet zich wel even aanmelden via klantenservice@maastricht.nl .