Gedichtendag / Poëzieweek 2013

Op donderdag 31 januari wordt in Nederland en Vlaanderen voor de 14e keer de Gedichtendag gehouden, tevens de start van de eerste Poëzieweek.

Vanaf 2013 worden alle krachten van de vele poëzie-evenementen gebundeld in één week van 31 jan tot 6 feb. Met honderden activiteiten, ontplooid door boekhandels, bibliotheken en literaire organisaties, wordt de poëzie een week lang in de verdiende schijnwerpers gezet.

Onder het motto 'Baum Paukeslag' staat de eeuwenoude relatie tussen muziek en gedichten centraal.

Samen met de Stichting Maastricht Boekenstad organiseert Centre Céramique ter ere hiervan 4 activiteiten. Van 2 jan tot 6 feb kan men een muzikaal Poëzieparcours volgen langs 16 poëtische etalages in de stad, terwijl de Gedichtendag zelf gevierd wordt met het programma 'Jonge Poëzie aan de Maas' met Marjolijn van Heemstra, Ellen Deckwitz, Diederd Kronjee en Maarten van den Berg op zondag 3 februari.

Daarnaast bestaat 2x de mogelijkheid om met inspirerende uitleg langs het Poëzieparcours te wandelen op donderdag 31 januari of zondag 3 februari.

Verder ontvangt u in de Poëzieweek bij aankoop van € 15,- aan poëzie in de boekhandel het actiegeschenk van Anna Enquist 'Een kooi van klank' gratis

Voor overzicht activiteiten elders: www.gedichtendag.com