Exclusief: lezing en excursie DAVID HOCKNEY: David Hockney a bigger picture

Exclusief: lezing en excursie David Hockney  (foto: luxq.com)
 

Naar aanleiding van de Hockney tentoonstelling in het Ludwig Museum te Keulen organiseert Kunstverkennen in de Euregio op 22 november een lezing door Petra Versteegh, gevolgd door een excursie naar het Ludwig Museum in Keulen op 24 november, eveneens o.l.v. Petra Versteegh.

 
   (foto: luxq.com)          
LEZING, DONDERDAG 22 NOVEMBER

            Prijs €10,00
            Inschrijven via deze link >>
            Aanvang 19.30u. Locatie: Theaterfoyer Kumulus Herbenusstraat 89.
            Info: hens.gardeneers@maastricht.nl

 
 

EXCURSIE LUDWIG MUSEUM, ZATERDAG 24 NOVEMBER
Prijs €25,00 (incl. entree & rondleiding)
Inschrijven via balie Herbenusstraat 89, Maastricht tel. 043 350 56 56

Er zijn slechts 25 toegangskaarten beschikbaar voor deze tentoonstelling; wees er vlug bij!

Voor de reis naar Keulen willen we zoveel mogelijk proberen te carpoolen. Aanmelden hiervoor kan bij hens.gardeneers@maastricht.nl. Vertrek vanaf Kumulus Herbenusstraat om 09.15u.

Natuurlijk kan men er ook voor kiezen om op eigen gelegenheid per trein naar Keulen te reizen. We verzamelen om 11.30u bij de ingang van het Ludwig Museum aan de Heinrich-Böll-Platz, dicht bij de Kölner Dom. (zie ook www.museum-ludwig.de). 

David Hockney, (Engeland, 9 juli 1937) was in het begin van zijn carrière bekend als schilder van doeken met anekdotisch karakter. In de jaren 60 verhuisde hij naar Californië en hier ontstonden de beroemde doeken van zwembaden, zoals “The bigger splash” van 1967.

Opvallend is, dat Hockney altijd zichzelf bleef vernieuwen en een leven lang in staat bleef zijn stijl opnieuw uit te vinden. Hij maakt ook heel bewust gebruik van het feit, dat hij synesthesie heeft, een eigenschap, waarbij de getroffenen muziek niet alleen kunnen horen maar ook visueel in kleuren kunnen waarnemen en zelf kunnen proeven.

De tentoonstelling 'David Hockney. A Bigger Picture' was eerder in Bilbao en London te zien. Het museum Ludwig in Keulen is met zijn open, luchtige en moderne uitstraling een fantastische locatie voor deze tentoonstelling.