Nieuwe bibliotheekservice in Heer en Malpertuis

Het gaat er eindelijk van komen. De wijkbibliotheken in Heer en Malpertuis worden vervangen door bibliotheekservicepunten. Dit betekent dat op dezelfde locaties en in dezelfde gebouwen waar nu de bibliotheken gevestigd zijn, nieuwe servicepunten komen met een kleinere collectie en beperkte dienstverlening. De gemeente Maastricht heeft hiertoe in een raadsvergadering besloten.

Opening van de bibliotheekservicepunten is op 30 januari 14.00 uur

Wat is een bibliotheekservicepunt en wanneer kunt u er gebruik van maken?

Een bibliotheekservicepunt is een kleine bibliotheek met actuele boeken, kranten en tijdschriften en DVD’s. Deze kunt u lenen op de voor u vertrouwde locatie. Wij richten ons op de bewoners van de omliggende wijken, met in het bijzonder kinderen en ouderen. Omdat het servicepunt kleiner is dan de vroegere bibliotheek, zal de collectie regelmatig  gewisseld en aangevuld worden, zodat er voor u en eventueel uw kinderen altijd voldoende keuze is. De servicepunten zijn er op ingesteld dat u kunt lenen, reserveren en verlengen. U kunt er ook lekker uw krant of tijdschrift lezen met een kop koffie. Ook kunt u e-books lezen en binnenkort ook lenen. Op locatie kunt u uiteraard  informatie zoeken in onze uitgebreide collectie en digitale bestanden. Er zijn vrijwilligers  aanwezig die u kunnen helpen of waarmee u gezellig een praatje kunt maken. Zij zorgen ook voor een goede doorverwijzing naar de Stadsbibliotheek in Centre Céramique als u een speciale vraag of wens heeft. Bent u niet in staat om zelf een servicepunt van de bibliotheek te bezoeken, dan kunt u gebruik maken van onze Boek-aan-Huis service. U krijgt dan door vrijwilligers uw materialen naar keuze thuis geleverd. Hiervoor kunt u een intakegesprek aanvragen. Op onze site vindt u hierover meer informatie. In de wijken Scharn en Malberg krijgen de basisscholen Scharn, Markus en ‘t Palet Schoolbibliotheken.

De geleende materialen - bij de  vestiging Heer of Malpertuis - kunt u na de heropening weer terugbrengen uiterlijk vóór 1 maart 2013, zonder extra kosten. Zo kunt u toch lekker blijven lezen. Vanzelfsprekend kunt u ook altijd gebruik maken van de Stadsbibliotheek in Centre Céramique. Daar kunt u uw materialen ook terugbrengen.

Top 3 voordelen van het servicepunt!
Welke voordelen biedt het servicepunt en wat heeft u eraan?

Nummer één!
Via het servicepunt heeft u direct toegang tot de hele bibliotheekcollectie van de Stadsbibliotheek Maastricht. In het servicepunt staat een kleine collectie waaruit u direct kunt lenen. Als u iets wilt lenen wat aanwezig is in de Stadsbibliotheek, maar niet op de plank staat in het Servicepunt, dan kunt u dit reserveren. Het gewenste materiaal staat dan binnen enkele dagen voor u klaar in het servicepunt, waar u het ook weer kunt terugbrengen.

Wist u trouwens dat u direct kunt lenen/reserveren/verlengen via www.centreceramique.nl Hier krijgt u ook de gelegenheid om te lenen uit de collectie van bijna alle Limburgse bibliotheken of de openbare bibliotheken uit het hele land.

Nummer twee!
Naast de faciliteiten van het servicepunt, kunt u met dezelfde bibliotheekpas gebruik maken van de Stadsbibliotheek in Centre Céramique. Hier vindt u een hele uitgebreide collectie boeken (meer dan 500.000), tijdschriften, muziek, films en vele, digitale bronnen aan informatie. Onze deskundige medewerkers staan daar voor u klaar! Centre Céramique organiseert speciale rondleidingen, zodat we u wegwijs kunnen maken.

Nummer drie!
In het bibliotheekservicepunt is er gelegenheid om onder het genot van een kop koffie uw krantje of tijdschrift te lezen. De leestafel vormt het centrum van het servicepunt. Iedereen is welkom om aan te schuiven.

CADEAUTJE!
Voor al onze trouwe klanten van bibliotheek Heer en Malpertuis mét een bibliotheekpas hebben wij de komende tijd een leuk cadeautje  als u uw lidmaatschap met een jaar verlengt. Heeft u geen abonnement, probeer dan eens een proefabonnement van drie maanden. Voor het gebruik van een van de servicepunten of de Stadsbibliotheek Maastricht geldt uw normale bibliotheekpas.

Openingstijden nieuwe servicepunten
Het servicepunt is in principe vanaf eind januari 2013, drie middagen per week open, namelijk op maandag- woensdag- en vrijdagmiddag van 14.00 -17.00 uur.

Locaties:
Bibliotheekservicepunt Heer, Concordiastraat 1, Maastricht
Bibliotheekservicepunt Malpertuis, Sproetepad 20, Maastricht
Centre Céramique, Avenue Céramique 50, Maastricht
(buslijnen 1, 5, 50 en 57 (halte Avenue Céramique) én er is betaalde parkeergelegenheid
E. klantenservice@maastricht.nl  T. 043 – 350 56 00
De digitale bibliotheek : www.centreceramique.nl


Contact
klantenservice@maastricht.nl
Telefoon: 043-3505600