Vanaf 1 juni de gratis app VakantieBieb, hét zomercadeau van de Bibliotheek

Met de VakantieBieb-app krijgen kinderen gratis toegang tot een omvangrijke selectie Nederlandse e-books gedurende de hele zomer. Er zijn dit jaar meer dan 30 titels te downloaden, en er zijn handige leeftijdscategorieën voor kinderen aan gekoppeld. Vanaf 1 juli komen de e-books voor volwassenen erbij!

Ook dit jaar hebben we een topaanbod van 30 e-books voor de jeugd. Voor de kinderen van 6 tot 9 jaar hebben we bijvoorbeeld Die mop is top van Paul van Loon, Met opa door Europa van Tamara Bos en Rollebollen met de Romeinen van Gary Northfield (het eerste deel van de Julius Zebra-serie). Ook voor de leeftijdsgroep 9 tot 12 jaar is er een fijne mix van jongens- en meisjesboeken, zoals Dromen van succes van Barbara Barend, Level 13, Game Over van Esther van Lieshout en Floor is smoor van Marjon Hofman.

Nieuw dit jaar is de categorie e-books voor kinderen van 12 tot 18 jaar met spannende boeken als Wild van Mel Wallis de Vries, Lichaam van licht van Jelmer Soes en het eerste deel van de serie Showstopper van Hayley Barker. Voor de jongeren van 15 tot 18 jaar hebben we onder andere de liefdesroman Onverwacht verliefd van Saskia Schouten en het spannende Fright Night van Maren Stoffels.

Maak kans op een iPad mini!

Ben je tussen de 6 en 18 jaar en wil je kans maken op een iPad mini? Doe dan vanaf 1 juni mee en laat ons weten wat jouw lievelingsboek uit de VakantieBieb is en waarom dat zo is!

Luisterboeken voor iedereen

Ten slotte hebben we voor de liefhebbers van luisterboeken weer VakantieLuisteren: acht luisterboeken voor de jeugd. Dit allemaal titels die ook in de VakantieBieb zitten, onder andere Dikke Vik en Vieze Lies worden vrienden, Level 13, game over en De Royals 1 - Verleiding. Het belooft weer een mooie leeszomer te worden!

Lezen zonder internet

Surf snel naar www.vakantiebieb.nl en download de gratis app op een tablet of smartphone via de App Store of Google Play Store. Na het downloaden is voor het lezen van de e-books geen internetverbinding meer nodig. Ideaal dus voor vakantie.

De VakantieBieb is beschikbaar t/m 31 augustus 2019.