T/M 6 FEB / MAAND VAN DE POËZIE - VRIJHEID

Foto: Stephan van Fleteren

Vrijheid is dit jaar het thema van de Maand van de Poëzie en van de Poëzieweek - 31 januari t/m 6 februari. Daarbij is het motto ‘Zonder handen, zonder tanden’.

Het is de titel van een gedicht van Tom Lanoye, de schrijver van het Poëziegeschenk in 2019. Vrijheid is kwetsbaar, niet vanzelfsprekend en moet daarom gevierd worden. De Poëzieweek viert de vrijheid van 31 januari t/m 6 februari. Vrijheid gaat om vrij zijn van bezetters, maar je ook vrij voelen als individu. Poëzie is bij uitstek het genre om diverse vormen van vrijheid te bezingen. In een gedicht is alles mogelijk!

Op donderdag 31 januari wordt in Nederland en Vlaanderen voor de 20e keer de Gedichtendag gehouden, dit is tevens de start van de 7e Poëzieweek. Deze dag/week is uitgegroeid tot een waar poëziefeest met honderden poëzieactiviteiten die worden ontplooid door boekhandels, bibliotheken en andere literaire organisaties. Samen met Maastricht Boekenstad organiseert Centre Céramique vier activiteiten in het kader van de Maand van de Poëzie. Voor meer info, zie agenda 3 februari Poëzie aan de Maas met o.a. Ilja Leonard Pfeijffer.