De Nationale Voorleesdagen

Feest in de bibliotheek voor peuters en kleuters tijdens De Nationale Voorleesdagen.

Prentenboeken en voorlezen staan centraal tijdens deze ‘peuterboekenweek’.Er wordt een ‘Prentenboek van het Jaar’ gekozen en er is een speciale actie voor baby’s, peuters en kleuters om lid te worden van de bibliotheek.

Prentenboek van het jaar 2019
Een jury van bibliothecarissen heeft tien prentenboeken uitgezocht voor de bekroning van het Prentenboek van het Jaar. Nieuwsgierig naar de boeken? Kom deze tien boeken bekijken in Centre Céramique.

Een huis voor Harry, geschreven en geïllustreerd door Leo Timmers, is verkozen tot Prentenboek van het Jaar 2019.
Harry gaat liever niet naar buiten, binnen is het veiliger. Tot Vera hem vraagt om tikkertje te spelen. Dat wil hij wel. Maar hij raakt haar kwijt. Hij weet niet meer waar hij is. Hoe vindt hij de weg terug naar huis?

Cadeautje van de bibliotheek
Wordt lid van de bibliotheek tijdens De Nationale Voorleesdagen! En krijgt een vingerpopje van Harry uit het prentenboek “Een huis voor Harry” cadeau (zolang de voorraad strekt). Voor alle kinderen van 0-5 jaar. Je betaalt tijdens De Nationale Voorleesdagen geen inschrijfkosten. Een lidmaatschap voor kinderen tot 18 is gratis. Denk bij het inschrijven wel aan een persoonslegitimatie.