Boekenweek 2017

met Heleen van Royen en Ronald Giphart


31 mrt

Viering van de Boekenweek in Maastricht met de bekende schrijfster Heleen van Royen, die in haar romans het boekenweekthema veelvuldig aan de orde stelt.

In het kader van de Boekenweek 2017 is Heleen van Royen te gast in Centre Céramique.
Samen met collega schrijver Ronald Giphart praat ze over het thema van Boekenweek 2017: verboden vruchten. Wel willen, niet mogen, toch doen, zowel in het leven als in de letteren.

Een aangeklede avond over het ongeoorloofde verlangen in ieder mens, bekeken vanuit de literatuur, het schrijverschap en uw eigen beleving.
Voordracht en interview onder leiding van Frans Pollux, smeuïge scène tussen man en vrouw door Esther de Koning en Stan Ras. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door het jonge jazz talent Babs van Bree en band, na afloop is er een boekverkoop en vinden er signeersessies plaats.

Heleen van Royen debuteerde in het jaar 2000 met de De Gelukkige Huisvrouw en schreef de bestsellers De Godin van de jacht en De Ontsnapping. Twee theaterstukken en de verfilming in 2010 trokken meer dan een half miljoen bezoekers.
Haar laatste roman is getiteld Hartsvriendin, een roman als zedenschets van het huisvrouwenbestaan anno 2013 waarin aardig wat te lachen valt over de sneuheid der dingen.
In februari 2017 gaat de documentaire Het Doet Zo Zeer in première, die Heleen over haar dementerende moeder maakte.

Ronald Giphart schreef tijdens zijn werk als nachtportier zijn debuutroman Ik ook van jou, bekroond met Het Gouden Ezelsoor. Daarna volgden de romans Giph, Phileine zegt sorry, Ik omhels je met duizend armen en Troost. Verschillende van zijn boeken zijn met veel succes verfilmd.
Ook schreef Ronald culinair-literaire werken zoals Keukenprins en in samenwerking met Jonnie Boer het boek: Eten, drinken en slapen.
Onlang verscheen de achtste roman van Giphart genaamd Lieve. ”Hoe verder je leest, hoe interessantere literatuur Lieve wordt: de vakman Giphart lijkt zich heerlijk te hebben laten meevoeren door alle ingewikkeldheid die dit verhaal nodig had” (NRC - Thomas de Veen)

Gasten
Heleen van Royen en Ronald Giphart

Presentatie
Frans Pollux

Spel
Esther de Koning

Muziek
Babs van Bree (zang), Mees Riechelman, Willem Suilen, Stef Joosten en Vincent van Reen

Organisatie
Centre Céramique en Maastricht Boekenstad

Tickets
U kunt direct tickets kopen bij de klantenservicebalie in Centre Céramique of bij de Uitbalie van Theater aan het Vrijthof.

Online ticketverkoop en telefonisch reserveren zijn mogelijk via Theater aan het Vrijthof. 
Ga naar de 24/7 online ticketverkoop

Het prijstype 'Bibliotheeklid' is voorbehouden aan leden van Stadsbibliotheek Maastricht. U wordt verzocht uw biebpas te tonen bij de ticketcontrole aan de ingang. Bij deze voorstelling zijn geen toegewezen plaatsen.

Bereikbaarheid Uitbalie Theater aan het Vrijthof:
Geopend van maandag t/m zaterdag van 12.00 tot 18.00 uur 
Tel: 043-3505555    E-mail: uitbalie@maastricht.nl
Vrijthof 47, 6211 LE Maastricht


Vrijdag 31 maart 2017

Van 20:00 tot 22:30 uur

Centre Céramique | Avenue Céramique 50 | 6221KV | Maastricht

Prijs: € 12,50
Leden-prijs: € 10,00