Centre Céramique organiseert komend seizoen verrassende cursussen, die voor u een inspiratiebron kunnen zijn op het gebied van literatuur, internet, schrijven en nog veel meer. Bijeenkomsten die u aanzetten tot een andere manier van lezen, luisteren, kijken en genieten van het leven. 

Aanmelden cursussen
Kies hier rechts in de agenda voor meer informatie over de cursus en aanmelden. 
Wilt u weten of u zich voor een bepaalde cursus nog kunt inschrijven of heeft u nog vragen? Onze klantenservice helpt u graag. Klantenservice@maastricht.nl of (043) 350 56 00.

Cursus Klik en Tik

Klik & Tik is een gratis oefenprogramma. Je leert de basis om je computer te gebruiken, en over internet, e-mail en Facebook.  Je leert via het kijken van video’s en maakt opdrachten via de computer. Er is iemand die je helpt en jouw vragen beantwoordt.
 

Lees meer

LeesclubVind je het fijn om met anderen over je leeservaringen te praten? Om een levendig gesprek te voeren over boeken: taal, vorm, structuur maar ook over hun maatschappelijke thema? In onze leesclub onderzoeken we samen de literatuur in al haar facetten.

Ons uitgangspunt is leesplezier: samen genieten van mooie taal, een intrigerend en gelaagd verhaal. Ieder boek voert ons binnen in een unieke wereld, reikt zijn eigen thema’s aan, uitwisseling leidt naar nieuwe inzichten en verdiept onze leeservaring en ons leesplezier. We lezen recente boeken uit de Nederlandse literatuur en wereldliteratuur in diverse genres en thema’s.

De leesclubs worden geleid door Maria Kleijnen, cultuurwetenschapper en ervaren leesclubleider. De leesclub begint met een introductie van schrijver en werk. Daarna wordt er een gesprek opgezet. In de pauze wordt er voorgelezen en daarna worden leeservaringen verder uitgewisseld en discussie gevoerd over de thema’s in een open, respectvolle sfeer. We ronden de boekbespreking af met een gezamenlijke conclusie over het boek.Cursusduur: 6 lessen 
Docent: Maria Kleijnen

Data seizoen 2021-2022:

Dinsdag 2 nov 2021Jeroen Olyslaegers: Wildevrouw
 
Dinsdag 14 dec 2021:Marieke Lucas Rijneveld: Mijn lieve gunsteling  
Dinsdag 25 jan 2022: Kazuo Ishiguro: Klara en de zon  
Dinsdag 8 mrt 2022: Meisje, vrouw, anders  
Dinsdag 19 apr 2022: Oek de Jong: Zwarte schuur  
Dinsdag 24 mei 2022 : Claudia Durastanti: De vreemdelinge  


Cursustijd:
van 19.00 tot 20.45 uur.
Locatie: Avenue Céramique 50; 6221 KV Maastricht - souterrain 
Deelname: 6 lessen; € 70,- en € 15,- voor eenmalige deelname ( inclusief koffie/thee/water)
Reserveren:  Aanmelden kan via mariakleijnen@gmail.com of 06-48453310.

 

Cursus DigiD wat kun je ermee?

Je DigiD is je identiteitsbewijs op het internet. Met een DigiD kun je allerlei zaken regelen bij de (elektronische) overheid. Tijdens deze cursus vraag je een DigiD aan en bekijk je websites van de overheid. Ontdek samen ABP.nl, werk.nl, de berichtenbox, Regelhulp en nog meer.

Lees meer


Leer online en blijf je ontwikkelen met de online cursussen van de Bibliotheek.

Bekijk de cursussen

Cursussen en Workshops

03 augustus

Taalcafé Malpertuis

10:00 - 12:00
10 augustus

Taalcafé Malpertuis

10:00 - 12:00
17 augustus

Taalcafé Malpertuis

10:00 - 12:00
24 augustus

Taalcafé Malpertuis

10:00 - 12:00
31 augustus

Taalcafé Malpertuis

10:00 - 12:00


Oefenen en leren voor je auto, motor of bromfiets rijbewijs. Alléén in de bibliotheek gratis te raadplegen.

Start examen