pdf print

E-books bij de bibliotheek

In het huidige digitale tijdperk wordt het lezen van elektronische boeken steeds populairder. Daarom gaat de Bibliotheek nu ook e-books aanbieden.

Een e-book is het digitale broertje van het papieren boek. Je leest een e-book via een e-reader, smartphone of tablet. Een groot voordeel van een e-reader is dat ze licht in gewicht zijn, waardoor je gemakkelijk veel boeken tegelijk kan meenemen. Andere voordelen zijn dat de lezer zelf de lettergrootte kan aanpassen en dat je boeken snel kunt doorzoeken.

Nieuw e-books lenen:
voor e-reader, smartphone, tablet of pc

Je kunt nu duizenden e-books lenen bij de bibliotheek, zoals thrillers, romans, maar ook non-fictie. Het lenen van e-books is een extra service voor leden van de bibliotheek.

Klik hier om naar de e-books te gaan!
Niet-leden kunnen wel een kijkje nemen. 

 

Ebooks eregalerij
De eBooks eregalerij is in april 2011 gelanceerd en bevat vijfentwintig klassiekers uit de Nederlandse literatuur, zoals Max Havelaar van Multatuli en Camera Obscura van Nicolaas Beets, te downloaden als e-book. Bijzonder aan deze e-books is dat ze zijn verrijkt met achtergrondinformatie. Je ziet bijvoorbeeld een handschrift en een portret van Multatuli of een filmpje waarin een gedicht van Beets wordt voorgedragen. 

De eBooks eregalerij is te bekijken via https://www.bibliotheek.nl/eregalerij.html of via de iPad-app. Download de app via de iTunes App Store.

ebooks eregalerij

 

gratis app de vakantiebieb

Vakantiebieb
Tijdens de vakantieperiode (zomer) is de VakantieBieb-app downloaden op je smartphone of tablet. De VakantieBieb biedt een leuke leespakket voor het hele gezin met romans, thrillers, kinderboeken, tijdschriften en taalgidsen. Ideaal voor de vakantieperiode.
Zowel voor leden als niet-leden.

Download de app direct via https://www.vakantiebieb.nl/.

 

Selectie eBooks
Selectie eBooks is een website van de Openbare Bibliotheek met honderden rechtenvrije e-books. De site biedt vooral oude boeken waarvan het auteursrecht verlopen is zoals Het stoomhuis: de ijzeren reus van Jules Verne en Een Midzomernachtsdroom van Shakespeare. Zoek een e-book in de catalogus, klik op downloaden en begin met lezen in of op je favoriete eReader!

Bekijk hier het aanbod van Selectie eBooks of via de iPad-app. Download de app via de iTunes App Store.

ebooks lezen

 

 

Speciale lees- en luisterapps voor leden en niet-leden
De bibliotheek biedt inmiddels een breed en gevarieerd aanbod apps voor leden en niet-leden: de VakantieBieb (e-books voor op vakantie) en de LuisterBieb (luisteren naar je boek). Zo is er ‘voor elk wat wils’.

Speciale lees-en luister apps voor leden en niet-leden

 

 

Luister- en gesproken boeken
Geen zin om te lezen? Ben je blind, slechtziend of dyslectisch?
Of heb je een andere beperking waardoor je niet of moeilijk leest?
Dan kun je bij de Bibliotheek terecht voor luister- en gesproken boeken.
Bekijk de mogelijkheden op onze themapagina.

 

Verder zoeken?
Via torrent-websites zoals The Piratebay en nieuwsgroepen. Informatie over het gebruik van nieuwsgroepen en torrents kunt u vinden op Duken.nl. Is dit illegaal? Kijk bij Stichting Brein voor het antwoord.

 

Openbibliotheken.nl
Zoeken naar boeken, muziek, films en andere media uit open bronnen die in de reguliere catalogi van openbare bibliotheken vaak niet worden ontsloten. Kijk hier voor een overzicht van de bronnen

 

Video's e-books van de Bibliotheek lezen op je tablet of smartphone?

Video's e-books van de Bibliotheek lezen op je e-reader?

Actueel - E-book en e-reader nieuws

alles over ebooks, tablets en ereaders
 • Boekenweek 2017: Verboden Vruchten

  Vandaag is de 82e editie van de Boekenweek van start gegaan. Het evenement heeft als thema ‘Verboden vruchten’ en duurt tot en met 2 april.

  Boekenweekgeschenk: Makkelijk leven – Herman Koch
  Koop je tijdens de Boekenweek voor meer dan €12,50 aan boeken of e-books, dan krijg je gratis het Boekenweekgeschenk Makkelijk leven van Herman Koch cadeau. Het boekje vertelt het verhaal van Tom Sanders, een succesvolle schrijver van zelfhulpboeken. Als zijn schoondochter opeens beweert dat hun zoon haar mishandelt moet Tom aan de slag met de problemen in zijn eigen leven.

  Essay: De zonde van de vrouw – Connie Palmen
  Het Boekenweekessay werd dit jaar geschreven door Connie Palmen. In het essay De zonde van de vrouw beschrijft de winnares van de Libris Literatuurprijs het fenomeen van de zondeval. Aan de hand van de levens van bijzondere vrouwen als Marilyn Monroe en Marguerite Duras onderzoekt ze of vrouwen die zich niet aan de voorgeschreven regels houden een grens overschrijden naar een verboden gebied. Is er een verband tussen roem, originaliteit en zelfvernietiging? De zonde van de vrouw is vanaf 25 maart voor €3,50 te koop bij de boekhandel en als e-book.

  Activiteiten
  Tijdens de Boekenweek geven Herman Koch en Connie Palmen lezingen in het hele land en vinden er activiteiten plaats. Op 2 april kun je op vertoon van het Boekenweekgeschenk gratis reizen met de NS.

  Publicatiedatum: 25 maart 2017
 • Dijsselbloem wil snel af van hoog btw-tarief digitale media

  Gisteren spraken Jeroen Dijsselbloem en andere Europese ministers van Financiën in Brussel over het voorstel om digitale media onder het lage btw-tarief te laten vallen, net als gewone boeken, kranten en tijdschriften. Nederland staat positief tegenover het voorstel en wil zo snel mogelijk een verlaagd btw-tarief voor e-books en digitale media.

  Dijsselbloem heeft aangegeven dat Nederland al lang wacht op de mogelijkheid om het lage tarief toe te passen op digitale publicaties. Tot nu toe was dit niet mogelijk omdat de huidige regelgeving EU-lidstaten verplicht om digitale media met het hoge tarief te belasten. Enkele weken geleden oordeelde het Hof van Justitie dat lidstaten het btw-tarief niet op eigen houtje mogen aanpassen.

  Het voorstel, dat de EU in december 2016 naar buiten bracht, maakt het voor lidstaten mogelijk het lage of zelfs nultarief toe te passen op digitale publicaties. Ook landen die geen nultarief kennen mogen deze tarieven hanteren. Hierover waren echter nog niet alle lidstaten het eens.

  Malta, dat in 2015 op eigen initiatief het btw-tarief voor digitale publicaties verlaagde en toen door de EU op de vingers werd getikt, wil dat er voor deze zomer een akkoord wordt bereikt. Als dat lukt, kan de btw-verlaging worden opgenomen in het Belastingplan voor 2018.

  Eerder gaven Dijsselbloem en staatssecretaris Wiebes aan dat het nieuwe tarief al ‘met potlood’ is opgenomen in de belastingplannen voor volgend jaar. Wel moet het nieuwe kabinet de btw-verlaging goedkeuren. Door de vrijwel kamerbrede steun voor het plan levert dat waarschijnlijk geen problemen op.

  Bron: NPD Nieuwsmedia

  Publicatiedatum: 22 maart 2017

Ontdek de Luisterbieb app

Digitale prentenboeken van Bereslim

Ga naar de digitale prentenboeken van Bereslim


Bereslimme Boeken zijn digitale prentenboeken voor kinderen van 3 tot 7 jaar die bijdragen aan de taalontwikkeling.

Naar de digitale prentenboeken

Video e-books in de Bibliotheek

Handige e-book en e-reader links