pdf print

Leesadvies en leestips

Niet alle onderstaande zoeksystemen zijn vrij toegankelijk. Deze zijn te herkennen aan het  en alléén in de bibliotheekvestigingen raadpleegbaar.

 

Catalogus Stadsbibliotheek Maastricht
Naast het opzoeken van boeken en andere materialen biedt de catalogus toegang tot aanwinsten, toplijsten en leesadvies. Aanwinsten kunt u ook per mail ontvangen. Dit kunt u regelen via Mijn Menu.

 

De Bestseller 60
CPNB lijst van van 60 best verkochte boeken van de afgelopen week.

 

Why I love this book
Boekentips in video's van één minuut.

 

Boekenzoeker
Een online zoekmachine die jonge mensen persoonlijk leesadvies geeft op basis van hobby, stemming opf interesse. Boekenzoeker.org wordt mogelijk gemaakt door de Nederlandse Taalunie, Stichting Lezen Nederland en Stichting Lezen Vlaanderen.

 

Librarything
Een online catalogus waarmee je eigen boeken zijn te catalogiseren. Daarnaast is het een populaire 'community'-site waar je kan chatten en schrijven over boeken, vergelijkingen kunt maken tussen verschillende collecties en mensen kan vinden met dezelfde interesses. 

 

 

Jeugdbibliotheek.nl
Op Jeugdbibliotheek.nl doet men er alles aan om het lees- en weetplezier van kinderen en jongeren te bevorderen. Maar het werkt natuurlijk het beste als ze dat ook vanuit thuis of school meekrijgen. Kijk daarom zelf ook eens rond op Jeugdbibliotheek voor interessante bronnen. Wilt u tips hoe u kinderen kunt helpen om meer te lezen? Kijk dan op deze site.

 

 

Lezen voor de lijst
Lezen voor de lijst is bedoeld voor leerlingen en docenten in het voortgezet onderwijs, ouders, bibliothecarissen en andere belangstellenden. De site geeft advies bij de keuze en verwerking van de boeken die leerlingen 'voor hun lijst' lezen voor Nederlands, Duits en Fries.

   

Queerboeken.nl
Op de website queerboeken.nl is een overzicht te vinden van de meest aansprekende boeken voor en over LHBTI’ers.

Zoeken naar...

 • Over schrijvers en literatuur 
  Zoeken naar informatie over schrijvers en literatuur. 
   
 • Leesadvies
  Leestips: Welke roman past bij u? Wat zijn de actuele bestsellers?

 • Recensies
  Zoeken naar artikelen en recensies over Nederlandse en buitenlandse literatuur.

 • Uittreksels 
  Zoeken naar uittreksels over Nederlandse en buitenlandse literatuur. 

Literatuur in Limburg