Romans en literatuur

Van Baantjer tot Wolkers en van Grisham tot Coetzee. Van streekromans tot detectives en van literaire hoogstandjes tot driestuiverromannetjes. Niet alleen in het Nederlands, maar ook Engels, Frans, Duits, Italiaans en Spaans.

Naast boeken in gedrukte vorm zijn er ook e-books en luisterboeken op cd aanwezig.

Zoeken naar en over literatuur
Onze romans zijn te vinden in het souterrain van Centre Céramique en in de bibliotheekservicepunten Heer en Malpertuis. Wilt u weten of wij een bepaalde roman hebben, raadpleeg dan onze catalogus. Kies hier rechts voor de catalogus. De romans staan in de kast opgesteld op de achternaam van de auteur (alfabetische volgorde).

Verder hebben we voor de jeugd circa 1000 stripboeken in het souterrain en vindt u op de 3e etage 1.500 strips voor volwassenen.

Wilt u leesadvies, zoekt u uittreksels, recensies of biografische informatie? De bibliotheek beschikt over een aantal zoeksystemen die u hierbij kunnen helpen. Kies hieronder waarnaar u op zoek bent.

Catalogus Maastricht

Mijn menu - klik hier voor uitleg -

Regel je bibliotheekzaken mobiel

Met 'Bibliotheek Wise app' hebben leden van Centre Céramique altijd en overal toegang tot hun bibliotheek.

Downloaden en meer informatie

Zoeken in de digitale bibliotheek

Digitale bibliotheek

Soms is wat u zoekt al digitaal beschikbaar.
Het is de moeite waard om dat na te kijken.

Zoek naar...

eBooks
Luisterboeken
Krant of krantenartikel