Aanvragen bij een andere bibliotheek

Onze collectie is uiteraard niet uitputtend. Daarom bieden wij onze klanten ook de mogelijkheid om materialen aan te vragen bij andere bibliotheken. Op deze manier komt de totale collectie van alle Nederlandse bibliotheken beschikbaar voor leden van de Stadsbibliotheek Maastricht.
Vanaf 1 januari 2016 kunt u ook zelf ter plaatse lenen bij vrijwel alle openbare bibliotheken in Nederland, het zogenoemde landelijk lenen. Dit staat los van aanvragen. Klik hier voor informatie over landelijk lenen.

Via de service Landelijk Aanvragen kunt u eenvoudig zoeken en aanvragen bij andere bibliotheken.

Met de service Landelijk Aanvragen heeft u als pashouder van Centre Céramique toegang tot 35 miljoen boeken, cd’s, dvd's, films, games, luisterboeken en bladmuziek: 24 uur per dag, zeven dagen per week en vanaf iedere internetlocatie.

Zo werkt online Aanvragen:

• Ga naar onze catalogus.
  • Voer uw zoekterm in (u krijgt nu een overzicht van treffers). Standaard wordt onze eigen collectie eerst getoond (In uw bibliotheek).
  • Linksboven kunt u ook kiezen voor 'In de provincie', 'In heel Nederland' of 'Muziektitels in Nederland'.
  • Klik op de titel van uw keuze.
  • Titels uit 'In de provincie' kunt u aanvragen d.m.v. de knop 'Reserveren'.
  • Voor titels uit 'In heel Nederland' of 'Muziektitels in Nederland' klik op de knop Lenen bij een andere bibliotheek via Landelijk aanvragen om een gevonden item aan te vragen.
  • Kies ‘Nee’.
  • Log in met het barcodenummer (14 cijfers) dat op uw bibliotheekpas staat.
  • Tik uw wachtwoord in (Leners die nog geen eigen wachtwoord hebben ingevoerd, kunnen hun geboortedag en -maand als gebruiken, bijv. 0702 als u geboren bent op 7 februari).
  • Geef aan bij welke vestiging van Centre Céramique u het werk wilt afhalen klik op ‘bevestig’.
  • Heeft Centre Céramique het item in collectie, dan krijgt u een mailtje zodra het voor u beschikbaar is.
  • Is het boek alleen bij een andere bibliotheek te krijgen, dan neemt de afdeling Aanvragen uw verzoek in behandeling.
  • Het Aanvraag-systeem houdt u vervolgens per e-mail op de hoogte van de status van uw aanvraag.

Wat zijn de kosten en uitleentermijn?
Kosten en uitleentermijn zijn afhankelijk van uw abonnement. Bekijk de tarieven en abonnementen.

Uitleen
De uitleen gaat via de ledenservice in Centre Céramique. Bij ieder boek etc. zit een aparte bon, die u goed dient te bewaren en altijd met het betreffende materiaal moet inleveren. Op deze bon staat namelijk het exemplaarnummer, dat nodig is voor alle transacties.

Inleveren
De aanvraag-materialen graag met de bon inleveren bij de balie ledenservice, niet in de boekenbus deponeren.

Verlengen
Aangezien veel bibliotheken hun materialen ook weer graag snel terug hebben, is verlengen slechts beperkt mogelijk: maximaal 1 maal. Dit kan alleen indien het werk niet geblokkeerd is. Om te kunnen verlengen heeft u het exemplaarnummer nodig, dat op de bon staat.

Niet afgehaalde werken
Bij het niet afhalen van aangevraagde werken worden wel de kosten in rekening gebracht.

Niet gevonden?
Via de service Landelijk Aanvragen kunt u alleen titels bij andere bibliotheken aanvragen die op dat moment voor uitleen beschikbaar zijn; u kunt deze titels dus niet reserveren. Het kan gebeuren dat u bericht krijgt dat de gevraagde titel niet beschikbaar is. U kunt dan uw aanvraag op een later tijdstip herhalen.

Kunt u helemaal niet vinden wat u zoekt of kunt u geen aanvraag plaatsen, kom dan naar Centre Céramique. Onze medewerkers helpen u graag verder. Zodra een aangevraagd materiaal bij ons binnen is ontvangt u bericht.

Vragen?
Voor meer informatie kunt u per mail contact opnemen.

Catalogus Maastricht

Mijn menu - klik hier voor uitleg -

Regel je bibliotheekzaken mobiel

Met 'Bibliotheek Wise app' hebben leden van Centre Céramique altijd en overal toegang tot hun bibliotheek.

Downloaden en meer informatie

Zoeken in de digitale bibliotheek

Digitale bibliotheek

Soms is wat u zoekt al digitaal beschikbaar.
Het is de moeite waard om dat na te kijken.

Zoek naar...

eBooks
Luisterboeken
Krant of krantenartikel