pdf print

Full text E-tijdschriften portals: Bronnen waarin de inhoud van tijdschriften te lezen zijn

Niet alle onderstaande zoeksystemen zijn vrij toegankelijk. Deze zijn te herkennen aan het  en alléén in de bibliotheekvestigingen raadpleegbaar. Enkele van deze abonnementen zijn, voor bibliotheekleden, ook thuis raadpleegbaar. Deze zijn te herkennen aan het . Inloggen gaat met uw bibliotheekpas en bibliotheek pincode:

1. Klik op de databank van uw keuze
2. Er opent een scherm met afbeelding van uw bibliotheekpas; klik op "nee"
3. Voer het pasnummer in van uw bibliotheekpas (begint met 2431200....).
4. Log in met uw pincode: dit is uw geboortedatum/verjaardag als dd/mm (dus 8 juli = 0807) indien u dit nooit veranderd heeft.
5. Accepteer de voorwaarden en bekijk het zoekresultaat.

Pressdisplay
Online bladeren en lezen in 4000 kranten en tijdschriften uit 100 verschillende landen en in 54 talen. Fulltext, actueel én met een archief tot 90 dagen.

Pressreader app
Haal de kranten / tijdschriften op in de bibliotheek en lees ze thuis! Pressreader is de mobiele app van PressDisplay. Maak in één van de vestigingen van Centre Céramique verbinding met het WiFi netwerk, download de gewenste kranten / tijdschriften en lees ze vervolgens thuis of onderweg. In de bibliotheek lezen kan natuurlijk ook! Installeer de app en maak kennis met de vele mogelijkheden die de app biedt! Pressreader is gratis te downloaden in de Apple appstoreGoogle Play en de Microsoft appstore.

Nieuw: 7 dagen na biebbezoek nog gratis kranten en tijdschriften downloaden!
Sinds kort kent PressReader de zgn. "Radiant Access functie". Dat houdt in dat u, nadat u in Centre Céramique met uw tablet of mobiel een keer ingelogd hebt in de PressReader app, u nog zeven dagen lang gratis kranten en tijdschriften kunt downloaden in de app, dus ook thuis of onderweg! Daarvoor moet u wel eerst een gratis account aanmaken in Pressreader.

Pressreader is the mobile app belonging to PressDisplay. Install the app on your device, connect to the WiFi network in one of the Centre Céramique libraries and download your newspapers / magazines. You can then read them at home or on the road. Pressreader is available in the Apple appstoreGoogle Play and Microsoft appstore.

Google Scholar
Met Google Scholar kunt u snel full-text tijdschriftartikelen opsporen. Google Scholar maakt in de zoekresultaten geen onderscheid tussen tijdschriftartikelen en working papers.

Google Books
Niet alleen voor boeken maar ook voor het zoeken in en naar tijdschriften. Kies bij 'Inhoud' voor 'tijdschriften' en bij 'Doorzoek' voor 'alleen volledige weergave'.

FreeFullPDF
FreeFullPDF.com biedt toegang tot wetenschappelijke tijdschriften, scripties, posters en octrooien. Alle wetenschappelijke onderwerpen komen aan bod.

Directory of Open Access Journals [DOAJ]
Via de Directory of Open Acces Journals (DOAJ) kunt u vrij toegankelijke wetenschappelijke tijdschriften bekijken op allerlei onderwerpsgebieden in verschillende talen.

Springerlink
Databank met toegang (fulltext of samenvattingen) tot wetenschappelijke tijdschriften, naslagwerken en boeken op alle vakgebieden. Meestal Duits en Engelstalig.

De Gruyter Open
Wetenschappelijke open access tijdschriften. Kies bij 'advanced search' voor De Gruyter Open'.

Sciencedirect
Database met wetenschappelijke tijdschriften en ebooks. Kies bij 'advanced search' voor de optie 'Open access articles' indien u alléén vrij toegankelijk materiaal wilt. Van de overige titels zijn alleen samenvattingen beschikbaar. Eventueel zijn deze artikelen te bestellen bij een andere bibliotheek. Vraag onze medewerkers voor meer informatie.

ArXiv
ArXiv is een Open Access e-portal, waarbij toegang wordt verleend naar nog niet gepubliceerde artikelen op het gebied van onder andere natuurkunde, wiskunde, informatiewetenschappen en biologie.

PubMed Central
Gratis toegankelijk archief van (bio)medische tijdschriften.

Europe PubMed Central
Europese versie van PubMed Central . Gratis toegankelijk archief van (bio)medische tijdschriften.

Persée
Zoeken in Franstalige (wetenschappelijke) tijdschriften.

Tijdschriften 1850 - 1940
In deze dienst zijn 80 tijdschriften uit de periode 1850-1940 full text doorzoekbaar.Onder de beschikbaar gestelde titels bevinden zich algemene, culturele, letterkundige, religieuze, wetenschappelijke, politieke, sportieve en economische tijdschriften.

Literom
Grootste verzameling artikelen en recensies over Nederlandstalige literatuur. Voor bibliotheekleden ook thuis te gebruiken. Inloggen met uw bibliotheekpas.

Literom Jeugd
Circa tienduizend artikelen, auteursinterviews en recensies over jeugdboeken. Voor bibliotheekleden ook thuis te gebruiken. Inloggen met uw bibliotheekpas.

Literom Wereldliteratuur
Grootste verzameling artikelen en recensies over literaire werken uit de wereldliteratuur.  Voor bibliotheekleden ook thuis te gebruiken. Inloggen met uw bibliotheekpas.

Zoeken naar tijdschriftartikelen

Stay current! International magazines

Pressreader international magazines and newspapers

Now at the library, through our computers and WiFi, access to international magazines from around the world.

Access at home
Access PressDisplay from the comfort of your home by logging on with your library card number.

Pressreader app: Pick up magazines at your library and read them at home!
Pressreader is the mobile app belonging to PressDisplay. Install the app on your device, connect to the WiFi network in one of the Centre Céramique libraries and download your magazines. You can then read them at home or on the road. Pressreader is available in the Apple appstore, Google Play and Microsoft appstore.

Try it now!