pdf print

De Kinderboekenweek 2017

 

4 t/m 15 okt  

 

Van 4 t/m 15 oktober is het weer Kinderboekenweek! Het motto van deze 63ste week is: Gruwelijk Eng!
Durf jij te komen!

De normaal zo vertrouwde bibliotheek is nu een van de engste plekken in de stad! Ontdek hoe spannend verhalen kunnen zijn als ze tot leven komen in voorstellingen, workshops en tal van andere activiteiten tijdens de Kinderboekenweek 2017. Doe mee en ontdek of jij een koele kikker bent die nergens bang voor is… als je durft!

Het thema van editie 2017 is GRIEZELEN. Centre Céramique heeft een uitdagend programma samengesteld van workshops, voorstellingen, rondleidingen, expedities en film. De meeste activiteiten vinden plaats in Centre Céramique, maar ook de Grotten Noord (Maastricht Underground), Lumière Cinema en het Natuurhistorisch Museum Maastricht vormen decor voor griezelige avonturen.

TICKETS!
VOOR ALLE BETAALDE ACTIVITEITEN DIE PLAATSVINDEN IN CENTRE CÉRAMIQUE KOOP JE EEN KAARTJE VIA KLANTENSERVICE@MAASTRICHT.NL, TELEFONISCH: 043-350 5600 OF BIJ DE KLANTENSERVICE IN CENTRE CÉRAMIQUE. RESERVEER JE DEELNAME OF TICKETS WANT DE CAPACITEIT IS BEPERKT EN VOL = VOL.

KOM ER BIJ!
WORD LID VAN DE BIBLIOTHEEK TIJDENS DE KINDERBOEKENWEEK EN ONTVANG BIJ JE GRATIS JEUGDABONNEMENT EEN GAVE TAS VOL LEUKE GADGETS EN ACTIES! WEES ER SNEL BIJ WANT OP=OP!
JE ABONNEMENT IS GRATIS TOT JE 18E VERJAARDAG. LID WORDEN KAN BIJ DE LEDENSERVICE IN CENTRE CÉRAMIQUE. VERGEET JE ID NIET! (eenmalige inschrijfkosten €3,-)

 
 

OPENINGSFEEST

VOORSTELLING
PLAN-D / ANDREAS DENK - BUURMAN IN DE NATUUR 5+

Een vrolijke en ontroerende dansvoorstelling over de kracht en de schoonheid van de natuur. De buurmannen duiken de natuur in. Geen mini moestuin, maar een echte wildernis! Ze trekken hun tuinbroeken aan, pakken hun tuingereedschap en gaan aan de slag. Ze zaaien, ze oogsten, ze scheppen en ze harken er vrolijk op los. Samen creëren ze een wereld vol met mooie gewassen. Bloemen om aan te ruiken, planten om naar te kijken, groenten om van te smullen. En natuurlijk een boom om eens lekker in te klimmen, of een tak om aan te slingeren!

WO 4 OKT (14.00 – 15.00U)  CENTRE CÉRAMIQUE // € 5,-

 

 

 

 

     
   

OPENINGSFEEST 

WORKSHOP
STUDENTEN DE NIEUWSTE PABO - GRIEZELLIGE WORKSHOPS 4+

Broer Griz en zus Grizelle Griezel hebben een heel speciale liefhebberij: griezelen. Alleen zij weten de grootste griezels te vinden in liedjes, boeken en zelfs bij het knutselen. Durf jij met hen mee te gaan op hun reis naar nieuwe lollige griezelzaken? Doe dan mee met deze workshops knutselen, spelen en ontdekken.

WO 4 OKT (15.00 – 16.00U) CENTRE CÉRAMIQUE // GRATIS (INSCHRIJVEN BIJ AANVANG WORKSHOPS)

 

     

SPEURTOCHT
MAASTRICHT UNDERGROUND - GRIEZELEXPEDITIE IN GROTTEN NOORD 8+

De Kinderboekenweek gaat de grot in! Het thema dit jaar is Griezelen en waar kan dat beter dan in een donkere grot? Kom mee op griezelexpeditie in de grotten van Maastricht en ontdek hoe spannend verhalen kunnen zijn in het donker. Oh en je ouders of verzorgers mogen mee…. als ze durven! Neem een zaklampje mee. www.maastrichtunderground.nl

ZATERDAG 7 EN ZONDAG 8 OKTOBER VAN 10.30 TOT 12.00 UUR, WOENSDAG 11 OKTOBER VAN 14.30 – 16.00 UUR // GROTTEN NOORD, LUIKERWEG 71 MAASTRICHT // € 5,- (VIA WW.MAASTRICHTUNDERGROUND.NL OF TICKET OFFICE TER PLEKKE, ZOLANG DE VOORRAAD STREKT)

   
     
   

WORKSHOP
MONSTERMASKERS MAKEN 4+

Samen met een docent van Kumulus maak jij het engste monstermasker dat er bestaat. Niemand die jou nog herkent en iedereen die gillend weg rent. Of nog leuker, je moeder laten schrikken! Maar wees er een beetje zuinig op, want zaterdag 14 oktober krijg je alleen op vertoon van dit masker een VIP ontvangst voorafgaand aan de Cinekid openingsfilm ‘Ted Sieger’s Molly Monster’ in Lumière.

 ZATERDAG 7 OKTOBER IS UITVERKOCHT
EXTRA WORKSHOP OP ZONDAG 8 OKTOBER // 13.30 – 14.30 UUR // CENTRE CÉRAMIQUE // € 3,- (€ 2,50 VOOR BIEBLEDEN IN DE VOORVERKOOP)

* VIP GASTEN BETALEN DE REGULIERE TOEGANGSPRIJS VAN € 5, - VOOR DE FILM, MAAR WORDEN SPECIAAL ONTVANGEN! (RESERVEER JE VIP TICKET VIA 043-350 4080)

     

WORKSHOP
SPOOKHUIS MAKEN 6+

Hoe ziet een echt spookhuis er volgens jou uit? Hoe eng kun jij het maken? Knutsel samen met een docent van Kumulus het griezeligste spookhuis dat er bestaat!

ZATERDAG 7 OKTOBER IS UITVERKOCHT.
EXTRA WORKSHOP OP ZONDAG 8 OKTOBER
// 15.00 – 16.30 UUR // CENTRE CÉRAMIQUE // € 3, - (€ 2,50 VOOR BIEBLEDEN IN DE VOORVERKOOP)

   
     

 

 

STORYTELLING
SCARY STORYTIME IN ENGLISH 2+

Come and sit around the book of The Gruffalo. Sam will read you an exciting and scary story during this edition of De Kinderboekenweek (Children’s book week). A mouse took a stroll through the deep dark wood. A fox saw the mouse and the mouse looked good.” But the fox is the least of the quick-witted mouse’s problems. He’s about to come face to face with an owl, a snake and… Oh help! Oh no! Its’s a Gruffalo!
SUNDAY 8 OCTOBER // 2 PM – 3 PM // CENTRE CÉRAMIQUE // FREE ENTRANCE


STORYTELLING
SCARY STORYTIME IN ENGLISH 2+

Come and sit around the book of The Loch Mess Monster. Sam will read you an exciting and scary story during this edition of De Kinderboekenweek (Children’s book week). Angus is a young monster who lives at the bottom of a lake in Scotland. He never tidies his room. Until………! Come and discover what happens next.
WEDNESDAY 11 OCTOBER // 2 PM – 3 PM // CENTRE CÉRAMIQUE // FREE ENTRANCE

 

 

 

RONDLEIDING
GRIEZELVERHALEN UIT HET DIERENRIJK 6+

Wat is je grootste schrik? Dat mama en papa je helemaal alleen laten om voor jezelf te zorgen? Er achter komen dat mama of papa helemaal jouw mama of papa niet zijn? Mama die papa opeet? Het dierenrijk zit vol met griezelige verhalen. Kom naar het Natuurhistorisch museum en ontdek hoe spannend de natuur kan zijn!

WOENSDAG 11 OKTOBER // 13.30 – 14.00 EN 15.00 – 15.30 UUR // NATUURHISTORISCH MUSEUM MAASTRICHT // TOEGANGSPRIJS MUSEUM (AANMELDEN BIJ BALIE MUSEUM)

 

 

 

 

 

 

 

WORKSHOP
ANANDA PUIJK - DE WERELD VAN HET FIGURENTHEATER 6+

Ontdek de geheimen van figurentheater. Hoe poppen tot leven komen en verhalen ontstaan bij het zien van de simpelste dingen. Leer hoe je een simpel stukje stof een figuur kan laten worden en in één kleine beweging een duidelijke emotie meegeeft. Tijdens deze fysieke workshop zoek je samen met Ananda uit hoe je met beweging zonder tekst objecten kan laten leven. Ananda Puijk is een van de makers van de voorstelling Nyx 4+ die tijdens festival jong! te zien is. Zij maakt voorstellingen voor kinderen en volwassenen en reist daarmee de hele wereld over.

WOENSDAG 11 OKTOBER // 14.30 – 16.00 UUR // CENTRE CÉRAMIQUE // € 3, - (€ 2,50 VOOR BIEBLEDEN IN DE VOORVERKOOP)

 

 

 

 

WORKSHOP
MANON BERNS – TAALMINNERS - DE VERBORGEN DROMEN VAN DALI 10+

Ken je het spannende Blockbusterboek ‘De verborgen dromen van Dalí’ al? Schrijfster Manon Berns leest zelf voor en leert je aan de hand van afbeeldingen van Dalí alles over surrealisme. Vervolgens speel je samen met je ouder (s), opa of oma een spel. De klok tikt. Lukt het om de code te kraken, de cijfersloten van het ladekastje te openen en de verborgen droom van Dalí te ontmaskeren? Breng daarna een bezoek aan het Dalí-Surrealisme-lab van Taalminners, waar je van alles kan doen en maken, zoals je eigen Dalí-snor ontwerpen of een surrealistisch droomschilderij maken, automatisch schrijven op muziek, frottage-afbeeldingen wrijven of met een groepje een grafisch cadavre exquis tekenen en nog veel meer... Kom samen met je opa of oma want die mogen gratis meedoen!

ZATERDAG 14 OKTOBER // 14.00 – 16.00 UUR // CENTRE CÉRAMIQUE // € 3, - (€ 2,50 VOOR BIEBLEDEN IN DE VOORVERKOOP)

 

 

 

 

 

 

 

FILM
TED SIEGER’S MOLLY MONSTER 4+

Molly Monster wil er dolgraag bij zijn als haar nieuwe zusje of broertje uit het ei kruipt dat mama heeft gelegd. Maar dat gebeurt ver weg, achter de Wilde Heuvels. En hoe kan ze haar beste vriend Edison aan zijn verstand brengen dat hij niet jaloers hoeft te zijn? Zo begint Molly’s avontuurlijke reis in deze fantasierijke en vrolijke 2D-animatiefilm voor de kleintjes. Nederlands gesproken. Matthias Bruhn, Michael Ekblad, Ted Sieger / Duitsland, Zwitserland, Zweden, 2015 / 72 min / 4+. Dit is de openingsfilm van Cinekid Festival bij Lumière.

ZATERDAG 14 OKTOBER // 14.00 UUR // LUMIÈRE CINEMA // € 5,- VIA WWW.LUMIERE.NL /CINEKID

 

 

 

 

CUENTACUENTOS
HORA DE LECTURA ESPAÑOLA 4+

Griezelig voorleesuurtje in het Spaans 4+
Tiempo de lecturas de miedo, en Español ¡Ven y acompáñanos en la lectura en Español! Sandra estará leyendo una historia de miedo y suspenso durante esta edición de la Semana de Libros para Niños.

DOMINGO 15 OCTUBRE // 14.00 – 15.00 HORA // CENTRE CÉRAMIQUE // ENTRADA GRATUITA

 

 

 

 

 

 

 

KINDERRONDLEIDING
VERLOREN JEUGD 6+

In de 19e eeuw was het niet vanzelfsprekend om naar school te gaan, veel jonge kinderen werkten toen in de fabrieken van Maastricht. Zij maakten lange dagen en hadden en hadden weinig vrije tijd. Ze moesten heel zwaar werk doen in donkere ruimtes vol oorverdovend lawaai en in ongezonde lucht. Ontdek hoe het leven als kind in een fabriek was en kruip tijdens deze beleving in zijn of haar jas. Tentoonstellingsmakers Inge Davis en Rick Rinkens nemen je mee door de tentoonstelling Verloren Jeugd.

ZONDAG 15 OKTOBER // 13.30 – 14.30 UUR // CENTRE CÉRAMIQUE // GRATIS (GRAAG AANMELDEN VIA KLANTENSERVICE)

 

WORKSHOP
KRRRR... OKODIL! 3+

Muziek-activiteit door Eveline Arnold van Maatspel voor kinderen van 3-5 jaar.
Ook in de herfstvakantie griezelen we nog even verder met een spannend verhaal en heel veel liedjes en muziek. Aan de hand van het Prentenboek  Krrrr… okodil! VAN Catherine Rayner,  maken de kinderen muziek met instrumentjes, zingen liedjes en bewegen op het verhaal.

ZATERDAG 21 oktober // 14.30 – 15.30UUR // CENTRE CÉRAMIQUE // € 3, - (€ 2,50 VOOR BIEBLEDEN IN DE VOORVERKOOP. OUDERS GRATIS TOEGANG.)