Educatie

Een leven lang leren. Het kan in Centre Céramique. Want het is de aangewezen plek voor mensen die ondersteuning zoeken bij hun opleiding en studie. Naast onze uitgebreide collecties en studie- en internetfaciliteiten, organiseren wij komend seizoen verrassende cursussen, die voor u een inspiratiebron kunnen zijn op het gebied van literatuur, computer en internet, schrijven, architectuur en kunst. Bijeenkomsten die u aanzetten tot een andere manier van lezen, luisteren, kijken en genieten van het leven. 

Bibliotheek, maatschappelijk hart van de samenleving

 
 • 22 mei
  Taalcafé Malpertuis

  Taalcafé Malpertuis

  10:00 - 12:00
  22 mei
  Klik&Tik: oefenprogramma computer, internet, whatsapp….

  Klik&Tik: oefenprogramma computer, internet, whatsapp….

  De computer en internet zijn niet meer weg te denken in onze maatschappij.
  10:00 - 12:00
  23 mei

  Voorleesuurtje 4+

  Paula leest voor
  14:00 - 15:00
  24 mei
  Taalcafé Centre Céramique
  24 mei
  Noten bij de lunch

  Noten bij de lunch

  12:30 - 13:30
  1 2 3 4 5 »
 • #Biebmodus. Laat je niet afleiden tijdens je eindexamen

  Wil jij studeren zonder afleiding en heb je al van alles geprobeerd? Dan is dit misschien het juiste moment om na te denken over andere opties. ;-)

  Je moeder, je broertje, de buren, likes, apps... Ze leiden alleen maar af. In de bieb heb je rust aan je hoofd. Een tafel, een stoel, (meestal) stilte, koffie, een computer en gratis WiFi. Meer heb je niet nodig. Vind je focus in de bieb. Dan slaag je straks glansrijk voor je examen.

  De bieb is gevestigd in Centre Céramique. Wij zijn 6 dagen per week geopend. Bekijk onze openingstijden.

  We wensen jullie veel succes met de examens!

  Gouden tip

  Wil je de voorbereiding op je eindexamen wat vergemakkelijken? Ga naar http://www.cito.nl/onderwijs/voortgezet%20onderwijs/centrale_examens Je vindt hier onder meer examens van eerdere examenjaren voor vmbo schriftelijk, vmbo digitaal, havo en vwo.

  Wist je dat jongeren tot 18 jaar een gratis lidmaatschap kunnen krijgen? Studenten van 18 t/m 25 jaar studerend aan een Nederlandse onderwijsinstelling komen ook in aanmerking voor een gratis lidmaatschap. Niet alleen voor het lenen van boeken, cd's en dvd's, maar ook voor e-books.