Educatie

Een leven lang leren. Het kan in Centre Céramique. Want het is de aangewezen plek voor mensen die ondersteuning zoeken bij hun opleiding en studie. Naast onze uitgebreide collecties en studie- en internetfaciliteiten, organiseren wij komend seizoen verrassende cursussen, die voor u een inspiratiebron kunnen zijn op het gebied van literatuur, computer en internet, schrijven, architectuur en kunst. Bijeenkomsten die u aanzetten tot een andere manier van lezen, luisteren, kijken en genieten van het leven. 

Bibliotheek, maatschappelijk hart van de samenleving

 
 • 23 juni

  KLEUR Workshop: 'Puntje Puntje Kunstje'

  Wist je dat je hersenen zelf ook kleuren kunnen mengen, zonder te roeren?
  14:00 - 15:30
  24 juni

  BabygebarenWorkshop: lezen, zingen èn gebaren!

  BoekStartactiviteit voor baby's van 0-2 jaar en ouders/verzorgers
  14:15 - 15:00
  24 juni

  We hebben er een geitje bij

  Gebaren-voorleesworkshop voor kinderen van 2-3 jaar en ouders/verzorgers
  15:30 - 16:30
  26 juni

  Taalcafé Malpertuis

  10:00 - 12:00
  1 2 3 4 5 »
 • Cursus van de maand september: Pesten op de werkvloer

  Word je gepest op het werk of is een vriend of collega slachtoffer? Pestgedrag op de werkvloer komt veel voor. Om hoeveel slachtoffers gaat het? Wat zijn de verschillende vormen van pestgedrag? Wat kun je doen als slachtoffer of collega? Deze cursus van de maand geeft je de informatie die je nodig hebt én biedt stof tot nadenken over een veelvoorkomend probleem. Ontdek hoe je het beste met pesten tijdens het werk kunt omgaan.

  Volg een gratis cursus
  Als lid van de Bibliotheek kun je een jaar lang gratis twee online cursussen volgen. Om een nieuwe hobby te ontdekken of een vreemde taal te leren. Om te werken aan je persoonlijke ontwikkeling of wegwijs te worden in een computerprogramma.

  Hoe werkt het?
  Met een geldig bibliotheeklidmaatschap kun je twee cursussen per jaar kiezen. Je volgt de cursus van je keuze in je eigen tijd en tempo. Je hebt alleen internet nodig. Na het aanmelden kom je in je persoonlijke cursusomgeving waar je cursus voor je klaar staat.

  Cursus van de maand
  Bij de Bibliotheek ben je nooit uitgekeken of uitgeleerd. Als extraatje krijg je daarom iedere maand een korte online cursus cadeau. De onderwerpen variëren sterk, zodat er altijd wel een cursus van de maand voorbijkomt waar jij echt iets aan hebt. Je hebt tot het einde van de maand de tijd om de cursus te volgen. Op de eerste dag van de volgende maand wordt deze cursus automatisch vervangen door een nieuwe korte cursus van de maand.

  Meer weten?
  Ga naar www.onlinebibliotheek.nl/cursussen.html voor meer informatie en een overzicht van het cursusaanbod.