Educatie

Een leven lang leren. Het kan in Centre Céramique. Want het is de aangewezen plek voor mensen die ondersteuning zoeken bij hun opleiding en studie. Naast onze uitgebreide collecties en studie- en internetfaciliteiten, organiseren wij komend seizoen verrassende cursussen, die voor u een inspiratiebron kunnen zijn op het gebied van literatuur, computer en internet, schrijven, architectuur en kunst. Bijeenkomsten die u aanzetten tot een andere manier van lezen, luisteren, kijken en genieten van het leven. 

Bibliotheek, maatschappelijk hart van de samenleving

 
 • 24 maart
  De Architectenwinkel

  De Architectenwinkel

  Wil je verbouwen, zelf bouwen of verkennen wat aan je huis beter kan?
  13:15 - 16:45
  25 maart

  Maastricht Urban Trail

  08:30 - 12:30
  27 maart

  Taalcafé Malpertuis

  10:00 - 12:00
  1 2 3 4 5 »
 • Cursus van de maand april: Slapen

  Ontdek wat slapen allemaal met je lichaam doet in de cursus van april. Volgende maand staat een andere korte cursus voor je klaar als extraatje naast het reguliere cursusaanbod van de Bibliotheek.

  Volg een gratis cursus
  Als lid van de Bibliotheek kun je een jaar lang gratis twee online cursussen volgen. Om een nieuwe hobby te ontdekken of een vreemde taal te leren. Om te werken aan je persoonlijke ontwikkeling of wegwijs te worden in een computerprogramma.

  Hoe werkt het?
  Met een geldig bibliotheeklidmaatschap kun je twee cursussen per jaar kiezen. Je volgt de cursus van je keuze in je eigen tijd en tempo. Je hebt alleen internet nodig. Na het aanmelden kom je in je persoonlijke cursusomgeving waar je cursus voor je klaar staat.

  Cursus van de maand
  Bij de Bibliotheek ben je nooit uitgekeken of uitgeleerd. Als extraatje krijg je daarom iedere maand een korte online cursus cadeau. De onderwerpen variëren sterk, zodat er altijd wel een cursus van de maand voorbijkomt waar jij echt iets aan hebt.

  Meer weten?
  Ga naar www.bibliotheek.nl/cursussen voor meer informatie en een overzicht van het cursusaanbod.