Educatie

Een leven lang leren. Het kan in Centre Céramique. Want het is de aangewezen plek voor mensen die ondersteuning zoeken bij hun opleiding en studie. Naast onze uitgebreide collecties en studie- en internetfaciliteiten, organiseren wij komend seizoen verrassende cursussen, die voor u een inspiratiebron kunnen zijn op het gebied van literatuur, computer en internet, schrijven, architectuur en kunst. Bijeenkomsten die u aanzetten tot een andere manier van lezen, luisteren, kijken en genieten van het leven. 

Daarnaast hebben we een uitgebreid aanbod voor peuterspeelzalen, kinderdagverblijven, het (primair)onderwijs en voortgezet onderwijs.

Bibliotheek, maatschappelijk hart van de samenleving

Een leven lang leren

 • 27 juni

  'Hoe zeg je dat?'

  Workshop over communiceren met je baby, dreumes en peuter
  18:00 - 20:30
  28 juni

  Voorleesuurtje

  Paula leest voor
  14:00 - 15:00
  29 juni

  Harp concert Get together

  Van Arno op den Camp
  12:30 - 13:30
  1 2 3 4 5 »
 • Gratis oefenen voor theorie-examen bij Centre Céramique

  In 2017 kun je bij Centre Céramique gratis oefenen voor je theorie-examen scooter (bromfiets), auto of motor met het oefenprogramma theorie-rijbewijs van Theorie.nl. De theorie-examens zijn actueel en conform de CBR wijze. De Bibliotheek helpt hiermee de slagingskans van theorie-examenkandidaten vergroten.

  Het oefenprogramma theorie-rijbewijs van Theorie.nl is beschikbaar voor iedereen die de Centre Céramique bezoekt, leden en niet-leden. Je kan oefenen op een computer in de Centre Céramique of op je eigen mobiel, tablet of laptop mits deze is aangesloten op het WIFI netwerk van Centre Céramique.

  Een groot aantal mensen (meer dan de helft in 2016) zakt de eerste keer voor het CBR theorie-examen. Met het gratis aanbieden van het oefenprogramma theorie-rijbewijs wil de Bibliotheek een bijdrage leveren aan de persoonlijke ontwikkeling van mensen. De Bibliotheek stelt zich ten doel dat iedereen volwaardig en zelfstandig aan de samenleving kan deelnemen.

  Direct toegang tot theorie.nl (alléén in de bibliotheek raadpleegbaar) 

  Heel veel succes!