Educatie

Een leven lang leren. Het kan in Centre Céramique. Want het is de aangewezen plek voor mensen die ondersteuning zoeken bij hun opleiding en studie. Naast onze uitgebreide collecties en studie- en internetfaciliteiten, organiseren wij komend seizoen verrassende cursussen, die voor u een inspiratiebron kunnen zijn op het gebied van literatuur, computer en internet, schrijven, architectuur en kunst. Bijeenkomsten die u aanzetten tot een andere manier van lezen, luisteren, kijken en genieten van het leven. 

Bibliotheek, maatschappelijk hart van de samenleving

 
 • 29 mei
  Taalcafé Malpertuis

  Taalcafé Malpertuis

  10:00 - 12:00
  29 mei
  Klik&Tik: oefenprogramma computer, internet, whatsapp….

  Klik&Tik: oefenprogramma computer, internet, whatsapp….

  De computer en internet zijn niet meer weg te denken in onze maatschappij.
  10:00 - 12:00
  30 mei

  Voorleesuurtje 4+

  Loes leest voor
  14:00 - 15:00
  31 mei
  Taalcafé Centre Céramique
  31 mei
  Noten bij de lunch

  Noten bij de lunch

  piano
  12:30 - 13:30
  1 2 3 4 5 »
 • LuisterBieb app helpt eindexamenkandidaten met literatuurlijst

  Met de gratis LuisterBieb app van de Bibliotheek kunnen eindexamenkandidaten naast lezen ook een boek luisteren voor hun literatuurlijst. Van Jan Terlouw tot Kees van Kooten, van Tommy Wieringa tot Harry Mulisch.

  De gratis LuisterBieb app van de Bibliotheek is een alternatieve en laagdrempelige manier om jongeren enthousiast te maken voor boeken en literatuur. Of ze nu sporten, met de bus reizen, hun krantenwijk lopen of in bed liggen: oortjes in en luisteren maar. Door ‘luisterend lezen’ kunnen ook niet-lezers het volledige boek leren kennen en beperken zij zich niet uitsluitend tot uittreksels of films. 

  Hoe werkt het?
  De gratis LuisterBieb app is eenvoudig te downloaden naar tablet of smartphone. Iedereen die lid* is van de Bibliotheek heeft toegang tot alle luisterboeken. Wie geen lid is, heeft toegang tot een selectie luisterboeken. In de ‘Luisteren voor je lijst-selectie’ staan titels voor zowel het VMBO als HAVO/VWO. De luisterboeken zijn via wifi te downloaden. Hierna kan er altijd en overal geluisterd worden naar boeken van de literatuurlijst.

  Meer informatie over Luisteren voor je lijst

   

  *Bij Centre Céramique kunnen jongeren tot 18 jaar een gratis lidmaatschap ophalen. Studenten van 18 t/m 25 jaar studerend aan een Nederlandse onderwijsinstelling komen ook in aanmerking voor een gratis lidmaatschap.