Educatie

Een leven lang leren. Het kan in Centre Céramique. Want het is de aangewezen plek voor mensen die ondersteuning zoeken bij hun opleiding en studie. Naast onze uitgebreide collecties en studie- en internetfaciliteiten, organiseren wij komend seizoen verrassende cursussen, die voor u een inspiratiebron kunnen zijn op het gebied van literatuur, computer en internet, schrijven, architectuur en kunst. Bijeenkomsten die u aanzetten tot een andere manier van lezen, luisteren, kijken en genieten van het leven. 

Bibliotheek, maatschappelijk hart van de samenleving

 
 • 23 april

  Taalcafé Malpertuis

  10:00 - 12:00
  24 april

  Voorleesuurtje 4+

  Ton leest voor
  14:00 - 15:00
  25 april

  Muziek op schoot is méér van muziek 0+

  BoekStartactiviteit voor kinderen van 0-2 jaar en hun ouders/verzorgers
  09:30 - 10:15
  25 april
  1 2 3 4 5 »
 • Update Android e-book app

  In de Play Store van Google is de langverwachte update van de e-booksapp voor Android beschikbaar (versie 4.0.15). Deze update moet het probleem verhelpen waarbij sommige leden geen nieuwe e-books konden ophalen of hun boekenplank niet konden verversen.

  Uit onderzoek is gebleken dat we de iOS-app compleet moeten herbouwen om de problemen in die app te verhelpen. Omdat we al hard werken aan een geheel vernieuwde e-booksapp met meer functionaliteiten, die in het eerste kwartaal van 2019 uitkomt, hebben we besloten dat niet meer te doen. We zetten alles op alles om onze vernieuwde app zo snel mogelijk te lanceren.

  Alternatieven

  Ervaar je veel problemen bij het lezen in de iOS app? Dan kun je het e-book ook op je pc of laptop (online reader) lezen. Of op je e-reader, als het boek daarvoor geschikt is. Ook kun je de LuisterBieb proberen.

  Er is nog een ander alternatief:

  • Zet de gewenste titels op je boekenplank als "lezen op de e-reader".
  • Installeer de app Adobe Digital Editions of Bluefire Reader (BFR) op de smartphone of tablet.
  • Autoriseer de app met je AdobeID (via de instellingen van de bovengenoemde apps).
   Heb je geen Adobe ID dan moet / kan je die (gratis) aanmaken op Adobe.com.
  • Vervolgens kun je het e-book downloaden. De tablet geeft zelf aan met welke app je het bestand kunt openen. Dit moet ADE of BFR zijn omdat deze apps zijn geautoriseerd.