Educatie

Een leven lang leren. Het kan in Centre Céramique. Want het is de aangewezen plek voor mensen die ondersteuning zoeken bij hun opleiding en studie. Naast onze uitgebreide collecties en studie- en internetfaciliteiten, organiseren wij komend seizoen verrassende cursussen, die voor u een inspiratiebron kunnen zijn op het gebied van literatuur, computer en internet, schrijven, architectuur en kunst. Bijeenkomsten die u aanzetten tot een andere manier van lezen, luisteren, kijken en genieten van het leven. 

Bibliotheek, maatschappelijk hart van de samenleving

 
 • 02 januari

  Poëzieparcours

  Vrijheid 2 januari t/m 6 februari
  17 januari
  17 januari

  Noten Bij de Lunch

  12:30 - 13:30
  19 januari

  Lijsttrekkers (Prov. verkiezingen) ontmoeten burgers

  Debat Provinciale verkiezingen, Limburger over de grens
  14:00 - 16:00
  20 januari

  Fotoshoot

  Door Susan Leurs
  13:15 - 16:45
  1 2 3 4 5 »
 • Vijf jaar Delpher

  Vijf jaar geleden startte de Koninklijke Bibliotheek met Delpher, het centrale toegangspunt tot Nederlandse historische teksten in de digitale collecties van een groot aantal wetenschappelijke instellingen, bibliotheken en erfgoedinstellingen. Delpher noemt zichzelf een ‘goudmijn voor iedereen met een behoefte aan relevante informatie voor onderzoek’.


  Delpher
  is op dit moment vooral bekend (en beroemd) als het krantenarchief van Nederland. Ruim 100 miljoen pagina’s zijn inmiddels gedigitaliseerd en op woordbasis doorzoekbaar.

  Een groot deel van de mogelijkheden bestond al eerder via de website van de Koninklijke Bibliotheek, met toegang tot historische kranten en boeken uit de periode 1700 – 1870 en tijdschriften tussen 1850 en 1940. En vaak ook bij de afzonderlijke instituten.

  In 2013 is er – door de samenwerking met universiteiten en andere instellingen – een dimensie aan toegevoegd met vooral kranten en tijdschriften uit de latere periode. Het is de bedoeling om de beschikbare informatie nog aanzienlijk digitaal te gaan uitbreiden.

  Bekijk voor meer informatie het onderstaande instructiefilmpje.