Educatie

Een leven lang leren. Het kan in Centre Céramique. Want het is de aangewezen plek voor mensen die ondersteuning zoeken bij hun opleiding en studie. Naast onze uitgebreide collecties en studie- en internetfaciliteiten, organiseren wij komend seizoen verrassende cursussen, die voor u een inspiratiebron kunnen zijn op het gebied van literatuur, computer en internet, schrijven, architectuur en kunst. Bijeenkomsten die u aanzetten tot een andere manier van lezen, luisteren, kijken en genieten van het leven. 

Bibliotheek, maatschappelijk hart van de samenleving

 
 • 25 juni

  Taalcafé Malpertuis

  10:00 - 12:00
  25 juni

  Klik & Tik

  oefenen met de computer, internet, whatsapp….
  10:00 - 12:00
  26 juni

  Voorleesuurtje 4+

  Loes leest voor
  14:00 - 15:00
  27 juni
  28 juni

  Plaatsing van 35 nieuwe struikelsteentjes

  plaatsing van struikelstenen voor vermoorde Joden en verzetstrijders
  09:00 - 16:00
  1 2 3 4
 • De Nationale Voorleesdagen

  Feest in de bibliotheek voor peuters en kleuters tijdens De Nationale Voorleesdagen.

  Prentenboeken en voorlezen staan centraal tijdens deze ‘peuterboekenweek’.Er wordt een ‘Prentenboek van het Jaar’ gekozen en er is een speciale actie voor baby’s, peuters en kleuters om lid te worden van de bibliotheek.

  Prentenboek van het jaar 2019
  Een jury van bibliothecarissen heeft tien prentenboeken uitgezocht voor de bekroning van het Prentenboek van het Jaar. Nieuwsgierig naar de boeken? Kom deze tien boeken bekijken in Centre Céramique.

  Een huis voor Harry, geschreven en geïllustreerd door Leo Timmers, is verkozen tot Prentenboek van het Jaar 2019.
  Harry gaat liever niet naar buiten, binnen is het veiliger. Tot Vera hem vraagt om tikkertje te spelen. Dat wil hij wel. Maar hij raakt haar kwijt. Hij weet niet meer waar hij is. Hoe vindt hij de weg terug naar huis?

  Cadeautje van de bibliotheek
  Wordt lid van de bibliotheek tijdens De Nationale Voorleesdagen! En krijgt een vingerpopje van Harry uit het prentenboek “Een huis voor Harry” cadeau (zolang de voorraad strekt). Voor alle kinderen van 0-5 jaar. Je betaalt tijdens De Nationale Voorleesdagen geen inschrijfkosten. Een lidmaatschap voor kinderen tot 18 is gratis. Denk bij het inschrijven wel aan een persoonslegitimatie.