Educatie

Een leven lang leren. Het kan in Centre Céramique. Want het is de aangewezen plek voor mensen die ondersteuning zoeken bij hun opleiding en studie. Naast onze uitgebreide collecties en studie- en internetfaciliteiten, organiseren wij komend seizoen verrassende cursussen, die voor u een inspiratiebron kunnen zijn op het gebied van literatuur, computer en internet, schrijven, architectuur en kunst. Bijeenkomsten die u aanzetten tot een andere manier van lezen, luisteren, kijken en genieten van het leven. 

Bibliotheek, maatschappelijk hart van de samenleving

 
 • Jouw foto tentoongesteld in Centre Ceramique!

  Van 21 december tot 22 januari

  Doe mee!


  21 dec

   

  Doe dan mee, en lever voor 22 januari 2018 je foto in bij Fomaas en wie weet ben jij misschien een van de gelukkigen. In het voorjaar van 2018 organiseren Fomaas (vereniging van fotoclubs uit Maastricht) en Centre Céramique een wedstrijd èn tentoonstelling voor amateurfotografen uit heel Limburg.

  Zien, bewogen worden en in beweging komen
  Het thema van de tentoonstelling is barmhartigheid, in de breedste zin van het woord. 
  Als we even googelen op dit woord komen we uit bij synoniemen als deelnemend, genadig, liefdadig, mededogend, medelijdend, clement en nog veel meer.
  Dus een heel breed thema met tal van invalshoeken voor een mooie foto. Wij richten ons tot alle amateurfotografen om die ene geweldige foto te maken. Zien, bewogen worden en in beweging komen!

  Heiligdomsvaart
  De tentoonstelling wordt gehouden in het kader van de Heiligdomsvaart. Fomaas en Centre Céramique roepen je op een originele en vrije interpretatie van dit thema te verbeelden in uw foto. 
  Het gaat juist om de eigentijdse opvatting van dit thema, het hoeft in het geheel niet om een christelijke interpretatie van barmhartigheid te gaan.

  Fotobespreking/ workshop over het thema Barmhartigheid in het kader van de wedstrijd en expositie

  Foto klaar maar zou een vakkundig extra oog toch heel fijn zijn alvorens je je foto instuurt? Wat tips, kritisch blik of juist bevestiging. Dat begrijpen wij en daarom organiseren wij deze fotobespreking/workshop onder de bezielende leiding van Nico Bastens. Deelnemende fotografen kunnen hun werk zaterdag 13 januari al laten zien en bespreken met fotograaf en docent Nico Bastens.

  Hij zal dit gecombineerd doen met een korte workshop over thematische fotografie.

  Meer info klik hier

     Voor meer informatie over wedstrijdregels, aanmelden en aanleveren foto’swww.fomaas.nl

  16:20 - 16:19
 • Collegebesluit uitvoeringsplan 2017 – 2018

  Maastricht is trots op haar cultuurhistorie, erfgoed en culturele talenten. Centre Céramique, Kumulus en het Natuurhistorisch Museum Maastricht zijn de gemeentelijke ankers van die trots.

  Kennismaken met de e-reader? Leen er een en probeer het uit

  Centre Céramique biedt de mogelijkheid een e-reader gratis uit te proberen.

  Maastricht-Heuvelland komt op voor laaggeletterdheid!

  2,5 miljoen volwassenen in ons land zijn laaggeletterd. Zij lopen tegen een heleboel problemen aan. Denk aan solliciteren. Een bijsluiter lezen. Geldzaken bijhouden. Maar ook je kind voorlezen.

  Jouw foto tentoongesteld in Centre Ceramique!

  Fotografeer je graag en serieus, en zou je het mooi vinden als je foto in Centre Céramique tentoongesteld wordt? 

  LUCKY TIMES AHEAD!

  Museumnacht Maastricht vindt plaats tijdens de Nationale Museumweek (9 t/m 15 april 2018).

  Maand van de poezie en gedichtendag

  Theater is dit jaar het thema van de Maand van de Poëzie en van de Poëzieweek (25 t/m 31 jan), met daarbij het motto ‘Uitstromend, in het pluche van de zaal’.

  Cursus van de maand januari: Slaap en Slaapproblemen

  In januari staan er liefst twee korte cursussen voor je klaar: Slaap en Slaapproblemen. Doe er je voordeel mee.