Educatie

Een leven lang leren. Het kan in Centre Céramique. Want het is de aangewezen plek voor mensen die ondersteuning zoeken bij hun opleiding en studie. Naast onze uitgebreide collecties en studie- en internetfaciliteiten, organiseren wij komend seizoen verrassende cursussen, die voor u een inspiratiebron kunnen zijn op het gebied van literatuur, computer en internet, schrijven, architectuur en kunst. Bijeenkomsten die u aanzetten tot een andere manier van lezen, luisteren, kijken en genieten van het leven. 

Daarnaast hebben we een uitgebreid aanbod voor peuterspeelzalen, kinderdagverblijven, het (primair)onderwijs en voortgezet onderwijs.

Bibliotheek, maatschappelijk hart van de samenleving

Een leven lang leren

 • Bart Chabot, the Presley Paranoia Freakshow & Jaimy and his Hurricanes

  Van 7 april tot 8 april

  kom naar One Night with Elvis tijdens de Museumnacht!


  07 apr

  Vrijdag 7 april is er weer een Maastrichtse Museumnacht!
  Na het overweldigende succes vorig jaar doet Centre Céramique nu mee met ‘One Night with Elvis’.
  Er zijn optredens van Bart Chabot en Jaimy and his Hurricanes en je kunt naar de enige echte Presley Paranoia Freak Show! Een snel, select publiek heeft deze avond 4 keer kans de enige echte Graceland Guided Tour mee te maken en DJ  Art draait Elvis. Er is een barbier die durfals een weergaloze Rock & Roll haircut aanmeet en de Kumulus dansschool geeft surprise-optredens.
  Ondertussen kun je de dubbelexpositie This Is Where I Live van Arjen Schmitz en Alx Marks bekijken, of de bijzondere expositie Kruidenrijk.
  Honger? Op het Plein 1992 staat een foodtruck met ultieme hamburgers.

  Sing Like the King, Elvis Selfie, Groovie Movie
  Ben je enorm muzikaal,  of een foto/ filmtalent en wil je nog snel tickets winnen voor het Elvis-concert in Ahoy in mei? Schrijf je dan in voor de volgende events!

  Sing like the King!
  Zing of playback een Elvis-song op ons podium, al dan niet in glitterpak. Imitatie of eigen interpretatie, solo of met een band of koor? Het mag allemaal. Onze jury kiest de beste performance: Aanmelden vóór 31 maart via: chris.prevoo@maastricht.nl

  Groovy Movie competition
  Kies een Elvis-songtitel als inspiratie voor een korte film. Schiet hem op je smartphone of andere camera. Maximale duur: 3 minuten. De beste shorts vertonen we op een groot scherm!
  Aanleveren vóór 31 maart via Wetransfer aan: johan.strijckers@maastricht.nl

  Elvis Selfie
  Dump je foto van jezelf als The King op ons grote scherm. Uploaden kan op de avond zelf. Vooraf uploaden kan ook maar dan wel vóór 31 maart via Wetransfer aan:johan.strijckers@maastricht.nl

  Kijk voor meer info en tickets op de website Museumnacht Maastricht

  20:00 - 01:00
 • LuisterBieb app helpt eindexamenkandidaten met literatuurlijst

  Met de gratis LuisterBieb app van de Bibliotheek kunnen eindexamenkandidaten naast lezen ook een boek luisteren voor hun literatuurlijst. Van Jan Terlouw tot Kees van Kooten, van Tommy Wieringa tot Harry Mulisch.

  Ruim 200 nieuwe luisterboeken in de LuisterBieb

  Goed nieuws! De LuisterBieb app heeft er ruim 200 nieuwe luisterboeken bij. Spannende luisterboeken van David Baldacci en Stieg Larsson en interessante hoorcolleges van Govert Schilling en Leo Samama.

  Gratis oefenen voor theorie-examen bij Centre Céramique

  In 2017 kun je bij Centre Céramique gratis oefenen voor je theorie-examen scooter (bromfiets), auto of motor met het oefenprogramma theorie-rijbewijs van Theorie.nl. Alle mogelijke vragen uit het CBR-examen zitten in het oefenprogramma verwerkt. De Bibliotheek helpt hiermee de slagingskans van theorie-examenkandidaten vergroten.

  Collegebesluit uitvoeringsplan 2017 – 2018

  Maastricht is trots op haar cultuurhistorie, erfgoed en culturele talenten. Centre Céramique, Kumulus en het Natuurhistorisch Museum Maastricht zijn de gemeentelijke ankers van die trots.

  Opening van de 6e Bibliotheek op School in Integraal Kind Centrum De Geluksvogel in Maastricht

  Met de Bibliotheek op school werken bibliotheken, scholen en gemeenten samen aan taalontwikkeling, leesbevordering en mediawijsheid van kinderen en jongeren. Het doel is een aantoonbare kwaliteitsverbetering van het onderwijs en het stimuleren van meer lezen, op school en thuis.

  Boekenweek - Verboden vruchten

  Vanmorgen werd ik via Radio 4 door middel van een schunnig middeleeuws liedje erop geattendeerd dat spoedig de Boekenweek start. Het liedje zelf durf ik hier niet noemen maar voor de geïnteresseerde is de tekst te vinden in de Nederlandse liederenbank.