E-books en e-readers bij de bibliotheek

In het huidige digitale tijdperk wordt het lezen van elektronische boeken steeds populairder. Daarom gaat de Bibliotheek nu ook e-books aanbieden.

Een e-book is het digitale broertje van het papieren boek. Je leest een e-book via een e-reader, smartphone of tablet. Een groot voordeel van een e-reader is dat ze licht in gewicht zijn, waardoor je gemakkelijk veel boeken tegelijk kan meenemen. Andere voordelen zijn dat de lezer zelf de lettergrootte kan aanpassen en dat je boeken snel kunt doorzoeken.

Nieuw e-books lenen:
voor e-reader, smartphone, tablet of pc

Je kunt nu duizenden e-books lenen bij de bibliotheek, zoals thrillers, romans, maar ook non-fictie. Het lenen van e-books is een extra service voor leden van de bibliotheek.

Klik hier om naar de e-books te gaan!
Niet-leden kunnen wel een kijkje nemen. 

 

Ebooks eregalerij
De eBooks eregalerij is in april 2011 gelanceerd en bevat vijfentwintig klassiekers uit de Nederlandse literatuur, zoals Max Havelaar van Multatuli en Camera Obscura van Nicolaas Beets, te downloaden als e-book. Bijzonder aan deze e-books is dat ze zijn verrijkt met achtergrondinformatie. Je ziet bijvoorbeeld een handschrift en een portret van Multatuli of een filmpje waarin een gedicht van Beets wordt voorgedragen. 

De eBooks eregalerij is te bekijken via https://www.bibliotheek.nl/eregalerij.html.

ebooks eregalerij

 

gratis app de vakantiebieb

Vakantiebieb
Tijdens de vakantieperiode (juli en augustus) is de VakantieBieb-app downloaden op je smartphone of tablet. De VakantieBieb biedt een leuke leespakket voor het hele gezin met romans, thrillers, kinderboeken, tijdschriften en taalgidsen. Ideaal voor de vakantieperiode.
Zowel voor leden als niet-leden.

Download de app direct via https://www.vakantiebieb.nl/.

  

E-reader
Kennismaken met de e-reader? Als u lid bent van Stadsbibliotheek Maastricht, kunt u een e-reader lenen in de vestiging Centre Céramique. Op elk apparaatje zijn al e-books geïnstalleerd. Lenen is gratis behalve bij een Basic abonnement, dan betaalt u € 2,- leengeld. U kunt de e-reader net zo lang lenen als de andere materialen uit onze collectie, maar niet reserveren of verlengen.

Bekijk hier het aanbod van de e-readers.

e-readers lenen 

 

Speciale lees-en luister apps voor leden en niet-leden

Speciale lees- en luisterapps voor leden en niet-leden
De bibliotheek biedt inmiddels een breed en gevarieerd aanbod apps voor leden en niet-leden: de VakantieBieb (e-books voor op vakantie) en de LuisterBieb (luisteren naar je boek). Zo is er ‘voor elk wat wils’.

 

Luister- en gesproken boeken
Geen zin om te lezen? Ben je blind, slechtziend of dyslectisch? 
Of heb je een andere beperking waardoor je niet of moeilijk leest? 
Dan kun je bij de Bibliotheek terecht voor luister- en gesproken boeken. 
Bekijk de mogelijkheden op onze themapagina.

 

 

Verder zoeken?
Via torrent-websites zoals The Piratebay en nieuwsgroepen. Informatie over het gebruik van nieuwsgroepen en torrents kunt u vinden op Duken.nl. Is dit illegaal? Kijk bij Stichting Brein voor het antwoord.

 

Openbibliotheken.nl
Zoeken naar boeken, muziek, films en andere media uit open bronnen die in de reguliere catalogi van openbare bibliotheken vaak niet worden ontsloten. Kijk hier voor een overzicht van de bronnen

 

E-booktips van Jörgen

Actueel - E-book en e-reader nieuws

alles over ebooks, tablets en ereaders
 • Nieuw: Tolino Shine 3 met instelbare lichtkleur

  Het van oorsprong Duitse Tolino brengt deze herfst een nieuwe e-reader: de Tolino Shine 3. Het apparaat heeft een 6 inch e Ink Carta touchscreen met een scherpte van 300 ppi en instelbare lichtkleur, net als de eerder verschenen Tolino Vision 4 HD.

  De Tolino Shine 3 heeft een intern geheugen van 8 GB en en 1500 mAh-batterij. Het apparaat weegt 166 gram. Qua uiterlijk en specificaties lijkt deze Tolino daarmee sterk op de Kobo Clara HD. Rakuten Kobo is sinds begin 2017 een technologiepartner van de Tolino Alliance.

  De Tolino Shine 3 is (nog) niet verkrijgbaar de NEderlandse versie van de Tolino-website, maar wel via de Duitse webwinkels Hugendubel, Thalia en Weltbild. Het apparaat kost Euro 119,00.

  Publicatiedatum: 12 oktober 2018
 • De leukste gratis e-books #26

  In dit zesentwintigste bericht in de serie De leukste gratis e-books selecteren we weer drie fijne boeken die je gratis (en legaal natuurlijk) kunt downloaden. Benieuwd naar de gratis e-books die we eerder hebben uitgelicht in deze serie? Hier vind je ze allemaal handig bij elkaar.

  Ineke Brussee, Het einde van de snelweg
  Als de 17-jarige Jonas op een avond een ongeluk krijgt met zijn motor en daarbij een boom raakt, is hij in eerste instantie vooral boos. Op zijn ouders, die zijn scooter en motor direct de deur uit doen. En op het feit dat hem een rechtszaak boven het hoofd hangt vanwege rijden zonder rijbewijs. Volgens zijn artsen heeft hij geluk gehad. Maar deze boom aan het einde van de snelweg is niet zoals andere bomen, en Jonas komt er al snel achter dat zijn ongeluk nog erger was dan het in eerste instantie leek.

  Eerder selecteerden we van Ineke Brussee al Hoe we vroeger waren en Eeuwig Tartessos.

  Download dit e-book hier

  Hans Vervoort, Het Bedrijf 1 – Opwinding
  Markt- en opinie-onderzoeker Hans Vervoort gaat werken bij de Weekbladpers, uitgeverij van Vrij Nederland en Voetbal International. Het zijn hoogtijdagen voor beide bladen, de oplage van het progressieve blad Vrij Nederland is nog nooit zo hoog geweest en dankzij de Europese successen van het Nederlands voetbal beleeft ook het voetbalblad goede tijden. Maar het meest bijzonder is het bedrijf zelf. Het personeel (200 man) is er de baas en alle besluiten van enig belang worden met z’n allen genomen. Hans valt van de ene verbazing in de andere, vooral als hij merkt dat deze unieke vorm van werknemerszelfbestuur nog werkt ook! Maar dan komt er een directeur die Groter Groeien propageert. Zal Het Bedrijf dat overleven? Van Hans Vervoort lichtten we eerder al Eerlijk is vals, Geluk is voor de dommen en Olie is niet dom uit.

  Download dit boek hier

  Frits Bolkestein, Cassandra tegen wil en dank
  Als een van de eersten in Nederland stelde hij kritische vragen over integratie, de multiculturele samenleving en de Europese Unie. In Cassandra tegen wil en dank tekent oud-VVD-politicus en auteur Frits Bolkestein zijn memoires op en legt hij verantwoording af over zijn politieke keuzes. In het boek vertelt Bolkestein niet alleen over zijn jeugd en zijn jaren bij Shell, maar biedt hij ook een kijkje achter de schermen van de Nederlandse politiek.

  Download dit e-book hier

  Zelf een leuk gratis e-book gevonden of misschien heb je er zelf wel een geschreven? Laat het ons weten in een reactie of via info@ereaders.nl.

  Publicatiedatum: 10 oktober 2018
 • Geen evenementen aanwezig

Handige e-book en e-reader links