E-books en e-readers bij de bibliotheek

In het huidige digitale tijdperk wordt het lezen van elektronische boeken steeds populairder. Daarom gaat de Bibliotheek nu ook e-books aanbieden.

Een e-book is het digitale broertje van het papieren boek. Je leest een e-book via een e-reader, smartphone of tablet. Een groot voordeel van een e-reader is dat ze licht in gewicht zijn, waardoor je gemakkelijk veel boeken tegelijk kan meenemen. Andere voordelen zijn dat de lezer zelf de lettergrootte kan aanpassen en dat je boeken snel kunt doorzoeken.

Nieuw e-books lenen:
voor e-reader, smartphone, tablet of pc

Je kunt nu duizenden e-books lenen bij de bibliotheek, zoals thrillers, romans, maar ook non-fictie. Het lenen van e-books is een extra service voor leden van de bibliotheek.

Klik hier om naar de e-books te gaan!
Niet-leden kunnen wel een kijkje nemen. 

 

Ebooks eregalerij
De eBooks eregalerij is in april 2011 gelanceerd en bevat vijfentwintig klassiekers uit de Nederlandse literatuur, zoals Max Havelaar van Multatuli en Camera Obscura van Nicolaas Beets, te downloaden als e-book. Bijzonder aan deze e-books is dat ze zijn verrijkt met achtergrondinformatie. Je ziet bijvoorbeeld een handschrift en een portret van Multatuli of een filmpje waarin een gedicht van Beets wordt voorgedragen. 

De eBooks eregalerij is te bekijken via https://www.bibliotheek.nl/eregalerij.html.

ebooks eregalerij

 

gratis app de vakantiebieb

Vakantiebieb
Tijdens de vakantieperiode (juni, juli en augustus) is de VakantieBieb-app downloaden op je smartphone of tablet. De VakantieBieb biedt een leuke leespakket voor het hele gezin met romans, thrillers, kinderboeken, tijdschriften en taalgidsen. Ideaal voor de vakantieperiode.
Zowel voor leden als niet-leden.

Download de app direct via https://www.vakantiebieb.nl/.

  

E-reader
Kennismaken met de e-reader? Als u lid bent van Stadsbibliotheek Maastricht, kunt u een e-reader lenen in de vestiging Centre Céramique. Op elk apparaatje zijn al e-books geïnstalleerd. Lenen is gratis behalve bij een Basic abonnement, dan betaalt u € 2,- leengeld. U kunt de e-reader net zo lang lenen als de andere materialen uit onze collectie, maar niet reserveren of verlengen.

Bekijk hier het aanbod van de e-readers.

e-readers lenen 

 

Speciale lees-en luister apps voor leden en niet-leden

Speciale lees- en luisterapps voor leden en niet-leden
De bibliotheek biedt inmiddels een breed en gevarieerd aanbod apps voor leden en niet-leden: de VakantieBieb (e-books voor op vakantie) en de LuisterBieb (luisteren naar je boek). Zo is er ‘voor elk wat wils’.

 

Luister- en gesproken boeken
Geen zin om te lezen? Ben je blind, slechtziend of dyslectisch? 
Of heb je een andere beperking waardoor je niet of moeilijk leest? 
Dan kun je bij de Bibliotheek terecht voor luister- en gesproken boeken. 
Bekijk de mogelijkheden op onze themapagina.

 

 

Verder zoeken?
Via torrent-websites zoals The Piratebay en nieuwsgroepen. Informatie over het gebruik van nieuwsgroepen en torrents kunt u vinden op Duken.nl. Is dit illegaal? Kijk bij Stichting Brein voor het antwoord.

 

E-booktips van Jörgen

Actueel - E-book en e-reader nieuws

alles over ebooks, tablets en ereaders
 • De leukste gratis e-books #33

  Het internet staat vol met mooie gratis e-books, je moet ze alleen weten te vinden. Op eReaders.nl zoeken we elke maand de leukste gratis boeken voor je op! Benieuwd naar de e-books die we eerder selecteerden? Hier vind je ze allemaal handig bij elkaar

  RaeAnne Thayne, Zonsopgang in het paradijs
  Negen uur in het vliegtuig zitten om met je twee dochters het tweede huwelijk van je smoorverliefde ex bij te wonen? Nee, Megan heeft er weinig zin in, maar voor je kinderen doe je alles. Maar dan ontmoet ze de spannende bruiloftsgast Shane. Wordt het misschien toch nog een leuke vakantie?

  Download Zonsopgang in het paradijs hier

  Annie M.G. Schmidt, Het hele schaap Veronica
  ‘Kom, zei het schaap Veronica, ik ga eens op visite,
  ik ga eens op visite bij de oude dames Groen;
  die zitten ’s morgens vroeg al zo gezellig in de suite.
  Kom, zei het schaap Veronica, dat zal ik maar eens doen.’

  Wie kent de gezellige versjes over het schaap Veronica, de dames Groen en de dominee nu niet? Hier lees je de complete reeks terug.

  Download Het hele schaap Veronica hier

  Frans Bonnier, De poortwachter
  Als genezeres Petri Ommeland van hekserij wordt beschuldigd en de heksenproef moet ondergaan, besluit ze haar magische krachten aan te wenden om de tijd stil te zetten. Bij de poort waar het tijdelijke voor het eeuwige wordt verwisseld, blijkt dat er een speciale opdracht op haar wacht.

  Download De poortwachter hier

  Zelf een leuk gratis e-book gevonden of misschien heb je er zelf wel een geschreven? Laat het ons weten in een reactie of via info@ereaders.nl.

  Publicatiedatum: 22 mei 2019
 • Onyx werkt aan e-readerhoes met bladerknoppen

  Onyx werkt aan een nieuwe 6 inch e-reader met afneembare hoes met bladerknoppen. Er is een prototype ontwikkeld van deze Onyx Boox Viking, maar voordat het in productie gaat wil het bedrijf eerst feedback van klanten verzamelen om te kijken of er interesse in een dergelijk apparaat is. 

  De hoes met bladerknoppen kan door middel van een POGO-pin aan het apparaat worden gekoppeld. Dit zorgt voor een extra mogelijkheid voor het omslaan van de tekst die ook zonder touchscreen te gebruiken is. Volgens Onyx is dat handig voor als je bijvoorbeeld handschoenen aan hebt.

  Het is nog niet zeker of de e-reader ooit op de markt komt. De specs zijn nog niet definitief en zelfs de naam staat nog niet vast. Naar alle waarschijnlijkheid zal de e-reader vergelijkbaar zijn met de Boox Poke, die eerder dit jaar verscheen.

  Wat vind jij, is de hoes met bladerknoppen een goed idee? Laat het weten in een reactie!

  Bron: Notebook Italia

  Publicatiedatum: 17 mei 2019
 • Geen evenementen aanwezig

Handige e-book en e-reader links