Zoeken naar scripties en proefschriften

Niet alle onderstaande zoeksystemen zijn vrij toegankelijk. Deze zijn te herkennen aan het  en alléén in de bibliotheekvestigingen raadpleegbaar. Enkele van deze abonnementen zijn, voor bibliotheekleden, ook thuis raadpleegbaar. Deze zijn te herkennen aan het . Inloggen gaat met uw bibliotheekpas en bibliotheek wachtwoord.
 
   

Narcis
Narcis geeft gratis toegang tot de nationale wetenschappelijke onderzoeksoutput van alle Nederlandse universiteiten, enkele hogescholen, het KNAW en NWO. Narcis bevat een brede collectie die gegarandeerd digitaal beschikbaar is, zonder restricties. 

   

Narcis / Nationale proefschriftensite
De Nationale Proefschriftensite biedt een eenvoudige manier om te zoeken naar proefschriften van promovendi in Nederland. Via deze website kunt u zoeken naar proefschriften van alle Nederlandse universiteiten. Eenmaal een relevant resultaat gevonden, dan is het direct digitaal en vrij toegankelijk. 

 

HBO Kennisbank
Ieder jaar produceren studenten, docenten en lectoren van de hogescholen in Nederland duizenden scripties, onderzoeken, afstudeerverslagen, papers en artikelen. Het kapitaal aan kennis dat hierin opgeslagen is, wordt in de HBO Kennisbank digitaal beschikbaar gesteld. 

   

Studeer snel
Voor en door studenten. Download gratis samenvattingen, oude tentamens, college aantekeningen, werkgroep uitwerkingen, en meer.

   

Knoowy
De betaalde tegenhanger van de hierboven genoemde Studeer snel. Koop en verkoop samenvattingen, aantekeningen, verslagen en uitwerkingen geschreven door studenten.

 

DART Europe
Webportal dat toegang biedt tot ruim 360.000 dissertaties van meer dan 500 Europese universiteiten.

   

Base
Site die toegang geeft tot publicaties en documenten uit alle wetenschappelijke archieven ter wereld. Ongeveer 60% is open access.

   

Picarta 
In één zoekopdracht zoeken naar beschrijvingen van boeken, tijdschriften en tijdschriftartikelen, brieven, online bronnen, bladmuziek, geluid, audiovisuele materialen, illustratief, software, cartografie. 

    GLIN - Grijze literatuur in Nederland 
In Nederland uitgegeven proefschriften en publicaties van bestuurslichamen, wetenschappelijke instellingen en daarmee gelijk te stellen organisaties. Ontsloten is de periode 1982 - heden; bevat ruim 110.000 titels.  
     
   

Verder zoeken?
Via Google Scholar of freefullpdf.comzoekmachines op het internet voor wetenschappelijk materiaal of bekijk onze tijdschriftenpagina voor wetenschappelijke tijdschriften.

Artikel delen: