Kunst en cultuur

Niet alle onderstaande zoeksystemen zijn vrij toegankelijk. Deze zijn te herkennen aan het  en alléén in de bibliotheekvestigingen raadpleegbaar. Enkele van deze abonnementen zijn, voor bibliotheekleden, ook thuis raadpleegbaar. Deze zijn te herkennen aan het . Inloggen gaat met uw bibliotheekpas en bibliotheek wachtwoord.

   

Kunst

   

Artcyclopedia
De startplek voor zoektochten naar kunst en kunstenaars op het Internet. Deze website streeft ernaar om hét startpunt te zijn voor beeldende kunst op het Internet (kunst, artiesten en musea).

   

ARTindex Databanken
Overzicht van kunstdatabanken waarvan een aantal vrij toegankelijk zijn, voor sommige is echter een abonnement vereist.

 

 

 

Rijksbureau Kunsthistorische Documentatie (RKD)
Het Rijksbureau voor Kunsthistorische Documentatie is één van de belangrijkste kunsthistorische kenniscentra in de wereld. Het werkgebied heeft betrekking op de Westerse kunst vanaf de Middeleeuwen tot heden.

 

 

 

RKDartists
Database van het Rijksbureau Kunsthistorische Documentatie met gegevens van Nederlandse en buitenlandse kunstenaars (in de ruimste zin van het woord) vanaf omstreeks 1200 tot heden. De database bevat informatie over kunstenaars en andere personen die een rol spe(e)l(d)en in de kunstwereld, zoals kunsthandelaren, kunstverzamelaars en kunsthistorici.

 

 

 

RKDarchives
Database van het Rijksbureau Kunsthistorische Documentatie met met korte beschrijvingen van de door het RKD beheerde archieven. De database bevat basisgegevens over archieven van kunstenaars, kunstenaarsverenigingen, kunsthandel(aar)s, verzamelaars, kunsthistorici en restauratoren.

   

RKDcollections
Database van het Rijksbureau Kunsthistorische Documentatie met met korte beschrijvingen van de door het RKD beheerde deelcollecties. De database bevat basisgegevens over collecties van kunstenaars, kunstenaarsverenigingen, kunsthandel(aar)s, verzamelaars, kunsthistorici en restauratoren.

 

 

 

RKDimages
Database van het Rijksbureau Kunsthistorische Documentatie met beschrijvingen en afbeeldingen van hoofdzakelijk Nederlandse en Vlaamse kunstwerken van de veertiende tot en met de negentiende eeuw. Daarnaast worden projectgewijs Nederlandse moderne en buitenlandse kunstwerken ingevoerd.

 

 

 

RKDportraits
Database van het Rijksbureau Kunsthistorische Documentatie met beschrijvingen en afbeeldingen van portretten uit de collectie portreticonografie (Iconografisch Bureau). De vroegste portretten dateren uit de 15de eeuw, terwijl u ook al 21ste-eeuwse voorbeelden kunt aantreffen. Naast beschrijvingen van schilderijen, tekeningen, sculptuur en grafiek biedt de database ook een ruime hoeveelheid fotografische portretten van voor 1920.

   

Lexicon Nederlandse beeldende kunstenaars 1750-1950
De 'Pieter Scheen' Lexicon Nederlandse Beeldende kunstenaars 1750-1950 is het standaardwerk m.b.t. de Hollandse schilders uit de 19de en begin 20ste eeuw.

   

 

   

Theater

 

 

 

Theater.nl
Website met concert, theater en filminformatie (agenda's, recensies, ...)

   

Theaterencyclopedie
Omvat onder meer de complete database van het TIN van alle in Nederland gespeelde voorstellingen sinds 1900. Ook zijn er honderden biografieën en beschrijvingen te vinden. Deze worden geïllustreerd met een selectie van unieke beelden, audio- en videofragmenten uit de museale collectie van het TIN.
Daarnaast biedt de theaterencyclopedie een tijdlijn met hoogtepunten uit de theatergeschiedenis en een jukebox met historische theaterliedjes, interviews en registraties.

   

Toneelgroep Maastricht
Site van Toneelgroep Maastricht (voorheen Het Vervolg) met o.a. een speellijst en de mogelijkheid tot reserveren.

   

Theater aan het Vrijthof
Site van het Theater aan het Vrijthof in Maastricht.

     
   

Film

   

Zie onze speciale filmpagina voor het zoeken naar en informatie over films.

     
   

Musea

 

Google Arts & Culture
Meer dan 30.000 kunstobjecten in hoge resolutie zijn te bewonderen bij dit project van Google. Verder bestaat er de mogelijkheid om virtueel rond te wandelen door een groot aantal musea. Het project stelt mensen over de hele wereld in staat om allerhande kunstwerken te ontdekken, van schilderijen en beeldhouwwerk.

   

Museum.nl
Uitgebreid overzicht van alle Nederlandse musea en tentoonstellingen. Een initiatief van de Stichting Museumkaart

   

Natuurhistorisch Museum Maastricht
In het Natuurhistorisch Museum Maastricht worden omvangrijke collecties beheerd op het gebied van de geologie, paleontologie, flora en fauna van Zuid-Limburg en omgeving. 

    Bonnefantenmuseum Maastricht
Site van het Bonnefantenmuseum in Maastricht.
     
   

Cultuuragenda's

   

Week in Week uit

   

VVV Maastricht

   

Uitagenda Maastricht 

   

 

   

Cultuureducatie

   

Kumulus Maastricht
Kumulus was hét centrum voor kunsteducatie voor Maastricht en het Heuvelland. Kumulus is opgeheven maar de disciplines van Kumulus zijn verspreid over vier cultuureducatie instellingen:

     
   

Verder zoeken?

 

bibliotheek.nl
De landelijke digitale bibliotheek van alle openbare bibliotheken in Nederland.

 

WORLDCAT DISCOVERY - OB ONDERZOEKSCATALOGUS
In deze zoekomgeving vind je boeken en tijdschriften van universiteitsbibliotheken, musea en onderzoeksinstellingen in en buiten Nederland. Je kunt boeken aanvragen als je lid bent van de bibliotheek. Hoe je dit kunt doen lees je hier. WorldCat Discovery is de opvolger van Picarta. WorldCat Discovery is voor iedereen vrij toegankelijk, zowel in als buiten de bibliotheek. 

Artikel delen: