Databanken thuis te gebruiken voor leden

Al onze digitale abonnementen zijn in onze bibliotheekvestigingen te raadplegen. Dit geldt zowel voor leden als niet-leden. Een aantal van deze digitale abonnementen is voor bibliotheekleden van Centre Céramique, ook THUIS raadpleegbaar. Inloggen gaat met uw bibliotheekpas en wachtwoord.

1. Klik op de databank van uw keuze
2. Er opent een scherm met afbeelding van uw bibliotheekpas; klik op "nee"
3. Voer het pasnummer in van uw bibliotheekpas (begint met 2431200....).
4. Log in met uw wachtwoord.
5. Accepteer de voorwaarden door op 'Bevestig' te klikken en bekijk het zoekresultaat.
 

 

Bereslim Prentenboeken
Bereslimme Boeken zijn digitale prentenboeken voor kinderen van 3 tot 7 jaar die bijdragen aan de taalontwikkeling.

 

E-books lenen 
Duizenden e-books lenen bij de bibliotheek zoals thrillers, romans maar ook non-fictie. Alléén voor bibliotheekleden.

 

Literom  
Grootste verzameling artikelen en recensies over Nederlandstalige literatuur. 

 

Literom Jeugd  
Circa tienduizend artikelen, auteursinterviews en recensies over jeugdboeken. 

 

Literom Wereldliteratuur  
Grootste verzameling artikelen en recensies over literaire werken uit de wereldliteratuur. 

gesproken boeken van passend lezen  

Passend lezen - Gesproken boeken
45.000 gesproken boeken in uiteenlopende genres. Van klassiekers tot actuele titels. Exclusief voor bibliotheekleden met een leesbeperking (blind, slechtziend, dyslectisch of een motorische en/of cognitieve beperking (reuma, afasie etc.).

 

PressReader / Pressdisplay 
Online bladeren en lezen in 5000 kranten en tijdschriften uit 100 verschillende landen en in 54 talen. Fulltext, actueel én met een archief tot 90 dagen. Vul alléén de barcode van uw bibliotheekpas in.

PressReader app
Haal de kranten op in de bibliotheek en lees ze thuis! Pressreader is de mobiele app van PressDisplay. Maak in één van de vestigingen van Centre Céramique verbinding met het WiFi netwerk, download de gewenste kranten en lees ze vervolgens thuis of onderweg. In de bibliotheek lezen kan natuurlijk ook! Installeer de app en maak kennis met de vele mogelijkheden die de app biedt! Pressreader is gratis te downloaden in de Apple appstore, Google Play en de Microsoft appstore.

Nieuw: 7 dagen na biebbezoek nog gratis kranten en tijdschriften downloaden! 
Sinds kort kent PressReader de zgn. "Radiant Access functie". Dat houdt in dat u, nadat u in Centre Céramique met uw tablet of mobiel een keer ingelogd hebt in de PressReader app, u nog zeven dagen lang gratis kranten en tijdschriften kunt downloaden in de app, dus ook thuis of onderweg! Daarvoor moet u wel eerst een gratis account aanmaken in Pressreader.

PressReader is the mobile app belonging to PressDisplay. Install the app on your device, connect to the WiFi network in one of the Centre Céramique libraries and download your newspapers. You can then read them at home or on the road. Pressreader is available in the Apple appstore, Google Play and Microsoft appstore.

 

Uittrekselbank 
Ruim 1500 uittreksels van Nederlandstalige én buitenlandse literatuur en circa 250 auteursportretten. 

 

Uittrekselbank Jeugd 
Speciaal voor jongeren geschreven uittreksels van jeugdboeken, auteursportretten van jeugdboekenschrijvers en beknopte ‘snuffelteksten’.

Artikel delen: