DVD's

Onze DVD collectie bestaat uit software, spelletjes, cursussen, speelfilms of muziek: wij hebben het allemaal. Bent u op zoek naar speelfilms op DVD? Spelletjes, cursussen, software, documentaires? Of liever een muziek-dvd? Kijk eens op de derde verdieping van Centre Céramique.  Kies hier rechts voor de catalogus waarin u kunt zoeken naar het door u gewenste dvd. Ook bij bibliotheekservicepunten Heer en Malpertuis zijn dvd's te leen.

Zoeken naar informatie over films
Zoekt u informatie over films, filmgeschiedenis en acteurs? Raadpleeg dan onze catalogus hier rechts of maak gebruik van onderstaande links.

Niet alle onderstaande zoeksystemen zijn vrij toegankelijk. Deze zijn te herkennen aan het  en alléén in de bibliotheekvestigingen raadpleegbaar. 

 

Munzinger Film Archiv 
Inhoudsbeschrijvingen van, en kritieken op, films die zijn verschenen anaf 1992. Daarnaast beschrijvingen van filmspelers, regisseurs en producenten. 

 

IMDB - Internet Movie DataBase
De grootste, Engelstalige, database over films en filmpersonen op het Internet.

 

Cinema.nl
Filmsite van de VPRO/De Volkskrant, met informatie over filmfestivals, met nieuws, agenda (bioscoop én tv), tips, interviews en kritieken op films uit de Volkskrant en uitzendingen op radio en tv van de VPRO.

 

All Movie Guide
Recht-toe recht-aan zoekmachine voor films, personen en trefwoorden, bevat in de beschrijvingen uitgebreide kruisverwijzingen naar gerelateerde artikelen.

 

Cinema Context
Databank met bijna alle films die voor 1960 in een Nederlandse bioscoop hebben gedraaid en bestaat uit vier collecties van gegevens die ons informeren over de totstandkoming van een filmvoorstelling: films, bioscopen, personen en bedrijven.

   

Knipselarchief Nederlands Filmmuseum
Beschrijvingen van artikelen (in tijdschriften), boeken, en meer dan 100.000 krantenknipsels, multimedia (dvd's, cdroms etc.) en tijdschriften over film.

     
   

Zoeken naar films, video's en uitzendingen op het internet

   

Uitzending gemist
Veel uitzendingen van de Nederlandse publieke omroepen zijn hier terug te kijken.

   

RTL gemist
De tegenhanger van Uitzending Gemist met veel uitzendingen van de RTL zenders.

   

YouTube
De bekendste videosite.

   

Vimeo
De tegenhanger van YouTube. 

   

AP Archive
Film en video archief van Associated Press en zijn partners over allerlei onderwerpen zoals sport, natuurrampen, verkiezingen etc. Het archief start vanaf 1895. Ook te vinden op YouTube: AP Archive & British Movietone.

   

Beeldbank SchoolTV
Meer dan 3000 korte clips over heel veel verschillende onderwerpen.

    EUscreen
Gratis online toegang tot video´s, foto´s, teksten en audio van omroepen en audiovisuele archieven uit heel Europa. Ontdek de selectie die in de vroege jaren 1900 begint en doorloopt tot vandaag. 
     
   

Verder zoeken?

   

Via torrent-websites zoals The Piratebay en nieuwsgroepen. Informatie over het gebruik van nieuwsgroepen en torrents kunt u op Duken.nlIs dit illegaal? Kijk bij Stichting Brein voor het antwoord.

 

Openbibliotheken.nl
Zoeken naar boeken, muziek, films en andere media uit open bronnen die in de reguliere catalogi van openbare bibliotheken vaak niet worden ontsloten. Kijk hier voor een overzicht van de bronnen

Artikel delen: