Schrijversbezoek Bert Wagendorp en Benedict Wells - Euregio leest

14 mrt

‘De Euregio leest’ brengt boekenliefhebbers in de Euregio Maas-Rijn in contact met schrijver, vertalers en boeken van over de grens.

Elk jaar worden zes schrijvers uit Nederland, Duitsland en Belgie genomineerd. Ze gaan op tournee langs bibliotheken, boekhandels en universiteiten. Dit jaar komen op bezoek: Bert Wagendorp (1956) , schrijver, essayist, columnist (Volkskrant) en schrijver Benedict Wells (München, 1984).

 

Bert Wagendorp

 

Het populaire boek Ventoux van Bert Wagendorp vertelt het verhaal van de jonge, veelbelovende dichter Peter Seegers die tijdens het wielrennen verongelukt op de Mont Ventoux. Dertig jaar later gaan zijn vijf beste vrienden terug naar de Provence. Benedict Wells (München, 1984) vertrok na zijn eindexamen naar Berlijn om te schrijven. Dit leidde tot verschillende bestsellers en prijzen. 

Benedict Wells


Zijn boek ‘Het einde van de eenzaamheid’ is een ontroerende, prachtige roman over het verwerken van verlies en eenzaamheid, en over de vraag wat onveranderlijk is in de mens.
Iedereen is welkom. Er zijn in ieder geval meer dan 200 middelbare scholieren aanwezig bij de presentatie. Aanmelden is niet nodig.

Woensdag 14 maart 2018

Van 18:00 tot 20:00 uur

Centre Céramique | Centre Céramique 50 | 6221KV | Maastricht

Gratis